Popularni Čarli potiče na udomljavanje napuštenih životinja
By redakcija On 12 ruj., 2019 At 09:14 AM | Categorized As Kućni ljubimci, Ljubimci, Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Hrvatska…

Kupnjom omiljenog sredstva za pranje posuđa Čarli donira se 50 lipa Prijateljima životinja

Čarli– Zahvaljujemo tvrtki Labud što je prepoznala naš 18-godišnji rad i sustavno zalaganje za prava i zaštitu životinja, promicanje udomljavanja i sprječavanje njihova iskorištavanja u bilo koje svrhe. Uspješno smo potaknuli pozitivne zakonske promjene, organizirali javne akcije i brojne edukativne kampanje kojima smo utjecali na pozitivniji odnos prema životinjama. Vodimo projekt Mreža za zaštitu životinja koju čini više od 50 udruga za zaštitu životinja iz cijele Hrvatske – izjavio je povodom pokretanja suradnje Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja i posebni savjetnik ministra poljoprivrede za područje zaštite životinja.
ČarliNakon komunalnih poduzeća u Varaždinu i Virovitici koja su na svoja vozila postavila vizual s porukom o važnosti udomljavanja, udruga Prijatelji životinja pozdravlja inicijativu vodećeg hrvatskog proizvođača deterdženata i sredstava za čišćenje, Meteor Grupe – Labud d.o.o., koja je s Prijateljima životinja pokrenula zajedničku akciju ‘Moj najbolji prijatelj’. Njome se želi podići svijest javnosti o potrebi zaštite i odgovornog ponašanja prema životinjama, zaustavljanja njihove eksploatacije i zlostavljanja te potaknuti udomljavanje napuštenih životinja. Kupnjom svakog pakiranja posebnog izdanja Čarli, popularnog sredstva za pranje posuđa, sa simpatičnim vizualom pasa i mačaka, Labud daruje Prijateljima životinja 50 lipa, a s ciljem daljnje promocije udomljavanja životinja i zaštite životinja općenito.
Ističući da Prijatelji životinja ustrajno i intenzivno rade na poticanju provedbe Zakona o zaštiti životinja, Oman dodaje:
– Kroz suradnju s Labudom želimo potaknuti sve, koji žele i mogu, da udome životinje i omoguće im da pronađu novi dom. Želimo i aktivirati lokalne zajednice da izvrše svoje zakonske obaveze poput kontrole mikročipiranja svih pasa i da propišu trajnu sterilizaciju kao kontrolu razmnožavanja pasa i mačaka, uz evidentirane izuzetke. Ujedno promoviramo suosjećajan način življenja i human odnos prema svim životinjama.

Foto: Press

comment closed