fbpx

Popularni Čarli potiče na udomljavanje napuštenih životinja

Hrvatska…

Kupnjom omiljenog sredstva za pranje posuđa Čarli donira se 50 lipa Prijateljima životinja

Čarli– Zahvaljujemo tvrtki Labud što je prepoznala naš 18-godišnji rad i sustavno zalaganje za prava i zaštitu životinja, promicanje udomljavanja i sprječavanje njihova iskorištavanja u bilo koje svrhe. Uspješno smo potaknuli pozitivne zakonske promjene, organizirali javne akcije i brojne edukativne kampanje kojima smo utjecali na pozitivniji odnos prema životinjama. Vodimo projekt Mreža za zaštitu životinja koju čini više od 50 udruga za zaštitu životinja iz cijele Hrvatske – izjavio je povodom pokretanja suradnje Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja i posebni savjetnik ministra poljoprivrede za područje zaštite životinja.
ČarliNakon komunalnih poduzeća u Varaždinu i Virovitici koja su na svoja vozila postavila vizual s porukom o važnosti udomljavanja, udruga Prijatelji životinja pozdravlja inicijativu vodećeg hrvatskog proizvođača deterdženata i sredstava za čišćenje, Meteor Grupe – Labud d.o.o., koja je s Prijateljima životinja pokrenula zajedničku akciju ‘Moj najbolji prijatelj’. Njome se želi podići svijest javnosti o potrebi zaštite i odgovornog ponašanja prema životinjama, zaustavljanja njihove eksploatacije i zlostavljanja te potaknuti udomljavanje napuštenih životinja. Kupnjom svakog pakiranja posebnog izdanja Čarli, popularnog sredstva za pranje posuđa, sa simpatičnim vizualom pasa i mačaka, Labud daruje Prijateljima životinja 50 lipa, a s ciljem daljnje promocije udomljavanja životinja i zaštite životinja općenito.
Ističući da Prijatelji životinja ustrajno i intenzivno rade na poticanju provedbe Zakona o zaštiti životinja, Oman dodaje:
– Kroz suradnju s Labudom želimo potaknuti sve, koji žele i mogu, da udome životinje i omoguće im da pronađu novi dom. Želimo i aktivirati lokalne zajednice da izvrše svoje zakonske obaveze poput kontrole mikročipiranja svih pasa i da propišu trajnu sterilizaciju kao kontrolu razmnožavanja pasa i mačaka, uz evidentirane izuzetke. Ujedno promoviramo suosjećajan način življenja i human odnos prema svim životinjama.

Foto: Press