fbpx

Judita Franković Brdar: Kad dajemo podršku drugima, osnažujemo i sami sebe

Čelične magnolije

Poput Dolly Parton: Judita Franković Brdar igra u dramatičnoj, komičnoj i emotivnoj predstavi koja slavi podršku i poticaj žene ženi

Premijera predstave ‘Čelične magnolije‘ održat će se 8. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca Rijeka.

Judita Franković

Snažna ženska glumačka podjela riječke Hrvatske drame predvođena je gošćom Juditom Franković Brdar, dok i autorski tim čine žene koje je okupila redateljica Renata Carola Gatica.

Judita Franković

‘Čelične magnolije’ je dramatična, komična i emotivna predstava koja slavi podršku i poticaj žene ženi, veze između prijateljica, majki i kćeri.

– Podrška je iznimno važna! Podrška u svakom pogledu i spram bilo koga! Smatram da je dati podršku znak humanosti i kolegijalnosti. Dajući podršku drugima, osnažujemo i sami sebe – naglasila je Judita Franković Brdar za portal Scena.hr.

Predstava ‘Čelične magnolije’ prikazuje stvarne ličnosti s mnogo slojeva i vrlo snažne žene.

Judita Franković

– U našoj verziji predstave moj lik je Patricija (u originalu to je uloga Truvy Jones koju je u filmu utjelovila Dolly Parton). Patricija je vlasnica frizerskog salona, prpošna, vesela i vedra. Uvijek na raspolaganju svojim klijenticama, zapravo prijateljicama, ne samo za frizuru već i za razgovor – otkrila je Judita Franković Brdar za portal Scena.hr.

Judita Franković

Dramaturgiju i scenski pokret potpisuje Natalija Manojlović koja je i asistentica redateljice.

Scenografiju potpisuje Paola Lugarić, a asistentica scenografkinje je Carry Lee Hent. Kostimografkinja predstave je Sandra Dekanić.

Uz Juditu u predstavi igraju i: Jelena Lopatić, Ivna Bruck / Romina Tonković, Biljana Lovre, Aleksandra Stojaković Olenjuk / Ana Marija Brđanović, Leonora Surian Popov i Olivera Baljak.

Premijera predstave ‘Čelične magnolije’ održat će se 8. svibnja.

Foto: Press Karlo Čargonja