fbpx

Daniela Gračan – doktorica znanosti na modnoj pisti

Ekskluzivno: Daniela Gračan za čitatelje portala Scena.hr prisjetila se lijepih uspomena u haljinama Ivice Skoke

Daniela Gračan je redovita profesorica i predstojnica Zavoda za turizam na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Daniela Gracan

Njezina ljubav prema turizmu razvila se u mladosti kad se bavila modelingom. Odrasla je u Lovranu. Oduvijek je voljela modu i putovanja. 1990. godine osvojila je lentu Kraljice svijeta. Svijet mode joj je omogućio da živi u europskim prijestolnicama pa je turizam bio logičan slijed. Iako je bila izuzetno traženo lice u modelingu, Daniela Gračan je izabrala obrazovanje.

Daniela Gracan

U svojoj bogatoj karijeri objavila je nekoliko knjiga i sveučilišnih udžbenika te objavila preko 100 znanstvenih i stručnih radova u međunarodno priznatim časopisima: ‘Značaj nautičkog turizma u strategiji razvoja hrvatskog turizma’, ”Uloga strateškog upravljanja u koncepciji dugoročnog razvitka hrvatskog turizma’, ‘Značaj brodskih tura u razvojnoj strategiji hrvatskog turizma’, Tourism as a stabilizing Factor of a Balance of Payments’, ‘Tourism as a Global Syndrome of Ecological Problem’, ‘Development Concepts of Hotel Chains as Quality Providers in Croatian Tourism’, ‘Strategic Goals of Croatian Tourist Regionalization’, samo su neki od njih.

Daniela Gracan

Međutim, ljubav prema ljepoti i modi je ostala kao važan dio nje. Tako će nositi reviju našeg proslavljenog dizajnera Ivice Skoke 20. kolovoza u sklopu Rovinj art & more festivala. Daniela Gračan kaže kako se veseli što će biti dio tog modnog spektakla, no nema tremu, već više uzbuđenje. Ističe da ju je Ivica iznenadio pozivom, ali joj je drago što je prihvatila jer njegov dizajn obožava.

U njegovim haljinama proživjela je neke od najljepših trenutka u životu. Posebno pamti jednu anegdotu prije dvije godine. Daniela i njezin suprug bili su pozvani na vjenčanje posinka Lepe Brene. Prigoda je zahtijevala tri haljine. Jednu haljinu za ceremoniju, drugu za svadbeni ručak u krugu obitelji te treću haljinu za svadbeni party.

Daniela Gracan

– Sve je bilo iznenada. Nazvala sam Ivicu dok smo se pakirali i rekla mu trebam tri haljine. Ivica jako dobro poznaje moj stil i rekao je da nema problema te kako ću haljine preuzeti kod naplatnih kućica u Lučkom. Tako je i bilo – otkrila je Daniela Gračan za portal Scena.hr.

Daniela Gracan

Dodaje da obožava haljine Ivice Skoke, a posebno voli to što Ivica uistinu poznaje i razumije svoje klijentice. No ističe da nikad nije bila ljubiteljica trendova. Kaže kako je uvijek birala po unutarnjem osjećaju.

Danas zbog posla nosi klasične krojeve, no kad je prilika rado si priušti glamur. Za čitatelje portala Scena.hr, Daniela se prisjetila lijepih uspomena u haljinama Ivice Skoke.

Foto: Uz dopuštenje objave – Daniela Gračan privatni album