fbpx

The Voice: Natjecatelji ostavili ‘Srce na sceni’!

Show…

VoiceSinoć se u nastavak showa ‘The Voice – najljepši glas Hrvatske‘ plasiralo još osmero pjevača – Marin Jurić Čivro i Iva Gortan iz Ivanovog tima, Jure Brkljača i Iva Ajduković iz Tonyjevog tima, Ana Opačak i Mateo Resman iz Indirinog te Dino Petrić i Pjerino Ružević iz Jacquesovog tima. Druga emisija uživo počela je zajedničkom izvedbom natjecateljas pjesmom ‘Ljubavna’ grupe Parni valjak. Nakon toga je uslijedio natjecateljski dio.
Prvi na redu je bio Ivanov tim.
Natjecanje je otvorio Marin Jurić Čivro izvedbom pjesme ‘Hallelujah’ Leonarda Cohena u verziji Jeffa Buckleya.
Voice– Koga ovo nije dirnulo u srce, taj nema srce – komentirao je oduševljeni mentor Ivan.
Nakon Marina nastupila je Iva Gortan. Otpjevala je pjesmu ‘Set Fire To The Rain’ Adele. Nakon izvedbe se našalila da je gladna pa je od Jacquesa, uz sve pohvale dobila i sendvič. Posljednji iz Ivanovog tima nastupio je Dario Došlić koji je izveo pjesmu ‘Questo piccolo grande amore’ Claudia Baglionija.
Najviše glasova gledatelja i slušatelja dobio je Marin. Prolazak mu znači mnogo, između ostalog i mogućnost da ponovo pjeva pjesmu koja je njegovo ‘srce, duša i tijelo’ te da pokaže što zna.
Ivan je odlučio da natjecanje nastavlja Iva. Naravno, bila je sretna, a prolazak joj je lijepa povratna informacija o onome što radi, iako smatra su svi natjecatelji posebni i različiti. Ivanu je bilo teško rastati se od Darija koji mu ne zamjera. Kako je istaknuo, prevagnule su nijanse i Ivin napredak.
Drugi tim bio je Tonyjev.
VoiceIva Ajduković je u svom prvom nastupu uživo otpjevala ‘Domino’ Jessie J. Pjesmu ‘Bacila je sve niz rijeku’ grupe Indexi izveo je Jure Brkljača. Kako je mentor Tony rekao, proživljavao je s njim izvedbu i čestitao mu što je uspio prenijeti emocije.
Naposljetku, Božidarka Matija Čerina otpjevala je pjesmu ‘Sweet Dreams (Are Made Of This)’ sastava Eurythmics. Tony je rekao da je, bez obzira na prehladu, odlično izvela pjesmu i da su svi njegovi kandidati večeras bili za čistu ‘peticu’.
Gledatelji i slušatelji svojim su glasovima spasili Juru. Prolazak mu, kako je kazao, znači da je to to i da se sve poklopilo kako treba. Tony se odlučio za Ivu kojoj prolazak mnogo znači i laska. Rastanak s Božidarkom, koja je osvojila srca svih mentora, pogotovo Tonyjevo, bio je emotivan, ali ona je sretna jer je bila dio ovog showa.
Treći tim je bio Indirin.
Tomislav Užarević izveo je pjesmu ‘Wonderwall’ grupe Oasis u verziji Paula Anke. Indira mu je kazala da je bio fantastičan i da je dokazao da swing može pjevati i ‘klinac iz Đakova’, a ne samo izvođači zrelih godina. VoiceMateo Resman otpjevao je ‘I Kissed The Girl’ Katy Perry. Indira ga je, s obzirom da je pjevao pjesmu koju inače pjeva žena, pohvalila da ju je odlično izveo.
Posljednja iz Indirinog tima bila je Ana Opačak koja je Gibonnijevu pjesmu ‘Tempera’ otpjevala na francuskom jeziku. Indira joj je na francuskom jeziku rekla da ju voli, da je oduševila i nju i publiku te da je njezina izvedba bila čarobna. Publika je nakon nastupa uživo najviše glasova dala Ani. Prolazak joj mnogo znači, ali isto tako bilo joj je važno da pjesmu otpjeva najbolje što može jer ta izvedba je ono najvažnije što ostaje.
Indira se odlučila za Matea kojem je to još jedno ostvarenje snova, jer nije ni očekivao da će uopće doći do nastupa uživo. Odluka joj nije bila laka, a Tomislavu je zahvalila na prekrasnom druženju.
Četvrti i posljednji je bio Jacquesov tim.
VoiceU prvoj emisiji uživo nastupio je ženski, a u drugoj muški dio tima. Prvi je bio Egon Marić s izvedbom Lordeine pjesme ‘Royals’. Jacques mu je poručio da je, ne samo zvijezda, već potencijalno svjetska zvijezda. Zahvalio mu je što je opravdao njegovo povjerenje i izvedbom demantirao ‘zle jezike’.
Dino Petrić otpjevao je ‘Pratim te’ Toše Proeskog. Nakon izvedbe su ga ponijele emocije i zahvalio je roditeljima na svemu jer bez njih ne bi bio to što je. Jacques je istaknuo kako je ovim nastupom opravdao njegov izbor kao mentora. Posljednja izvedba druge emisije uživo bila je ona Pjerina Ruževića. Pjevao je Rihanninu pjesmu ‘Diamonds’. Zadovoljni su bili i on Jacques. Pjerino je sam kazao da je dao cijelog sebe, a Jacques je potvrdio da je zaista ‘ostavio srce na sceni’.
Svojim glasovima gledatelji i slušatelji daljnje natjecanje osigurali su Dini koji se rasplakao od sreće. Prolazak mu previše znači, jer svaki novi korak u showu cijeni i prima emotivno i ovo mu je prekrasno iskustvo. Jacques je odabrao Pjerina. Prolazak mu predstavlja vrlo emotivnu sljedeću emisiju u kojoj može otpjevati pjesmu koja mu mnogo znači što je ostvarenje njegove želje. Ovaj izbor Jacques je usporedio sa ‘Sofijinim izborom’. Kako je istaknuo, nema prave ni krive odluke, ali svakako će u budućnosti pomoći Egonu koliko god može.
Podsjetimo, uz sinoćnje natjecatelje, mjesto među najboljih 16 pjevača prošle subote osigurali su Alen Bičević i Sara Barbarić iz Tonyjevog tima, Nina Kraljić i Ema Gagro iz Jacquesovog tima, Bruna Oberan i Karlo Cvetković iz Indirinog te Elena Stella i Mahir Kapetanović iz Ivanovog tima. Iduće subote nastupaju svih šesnaestero odabranih u prve dvije emisije uživo, a četvero će napustiti natjecanje.
Emisija je na rasporedu u subotu, 04. travnja na 1. programu HTV-a i 2. programu Hrvatskog radija od 20,00 sati.

Foto: Dario Njavro za HRT