fbpx

Zlatko Dalić: U polufinalu nemamo razloga biti nervozni ili opterećeni

Moskva…

Ova je generacija dugo bilo osporavana, ali dokazala je svoju kvalitetu kada je bilo najpotrebnije, rekao je Zlatko Dalić

Zlatko Dalić– Hrvatska ima sjajne igrače koji igraju po najvećim klubovima Europe, i iako je istina dugo nismo imali velike rezultate na velikim natjecanja, nije iznenađenje što je Hrvatska u polufinalu. Ova je generacija dugo bilo osporavana, ali dokazala je svoju kvalitetu kada je bilo najpotrebnije i bit će zapamćena kao ona koja se napokon približila Vatrenima ’98” – rekao je izbornik Zlatko Dalić.
Dan prije utakmice s Engleskom u Moskvi, izbornik Vatrenih Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije. Izbornik se osvrnuo na igru kapetana Luke Modrića, analizirao je igru Engleske reprezentacije te i o zdravstvenom stanju Šime Vrsaljka.
O Luki Modriću je rekao:
Zlatko Dalić– Njegova je kvaliteta da bude prisutan svugdje na terenu, a pogotovo je to činio u zadnje dvije utakmice. On u 115. minuti protiv Rusije trči na sve strane, što pokazuje njegov karakter i želju, želju koja krasi i sve ostale. On je u klupskom nogometu osvojio sve, i drago mi je da je na svom vjerojatno zadnjem SP-u došao do polufinala. Luka vjerojatno igra najbolji nogomet svoje karijere. No, cijela se momčad ponaša jednako, kompaktni smo, ne predajemo se – kazao je izbornik.
Zlatko Dalić– Analizirali smo Englesku, održali sastanke i napravili smo sve što smo mogli. Znamo otkud nam prijete najveće opasnosti, tim više što nas sada nas čeka drugačija utakmica u odnosu na Island, Dansku i Rusiju. To moramo prihvatiti, tako se pripremiti, što nam možda i više odgovara, no prije svega moramo paziti na prekide. Nemamo razloga biti nervozni ili opterećeni. Igramo bez pritiska. Došli smo igrati nogomet, veseliti se i ne zanima nas previše tko stoji s druge strane, pa rezultat neka bude kakav bude. Dobro je tako proučavati igru, to može pomoći, ali sada više nema mnogo vremena za velike promjene. Ne može se statistikom mnogo utjecati za vrijeme utakmice, no statistika može potvrditi našu percepciju. Mi koristimo tu tehnologiju i dobro nam dođe – rekao je Dalić.
A o zdravstvenom stanju Šime Vrsaljka je rekao:
– Vrsaljko još uvijek ima mali problem i vidjet ćemo kako će biti nakon treninga. Želimo da svi budu sto posto spremni. Pet teških utakmica uzelo je danak, ali nema alibija i opravdanja. Uopće ne razmišljamo reći da smo umorni ili potrošeni. Možemo se mi još i više umoriti – kazao je izbornik.
– Hrvatska je takva zemlja da je kod nas sve moguće. Imamo četiri milijuna izbornika, trenera, četiri milijuna igrača. Vidimo koliko je slavlje u Hrvatskoj, cijela je zemlja na ulicama i to je nama na ponos. Sigurno se radi dobro i studiozno, no usporedimo li ovaj rezultat s našom infrastrukturom… to je nezamislivo. To je naš talent, naš ponos, to su naše emocije i naboj, to nas nosi cijeli turnir. Nakon 20 godina opet smo tu gdje nam je i mjesto. Uvjeren sam da smo zaslužili doći ovamo. Nogomet je Hrvatskoj donio mnogo sreće i zadovoljstva i ne mogu uopće zamisliti kako bi bilo da postanemo svjetski prvaci, rekao je Zlatko Dalić i na kraju se zahvalio domaćinima;
– Rusiji smo zahvalni na svemu što smo doživjeli, na svakom koraku i na svakom stadionu, susreli smo se s prekrasnom dobrodošlicom. Podrška s tribina mnogo nam znači, nogomet zbližava ljude i za nas Rusija ostaje prekrasna država. Kako god ovo natjecanje završi, uvijek ćemo rado čuvati sve uspomene – zaključio je Zlatko Dalić.

Foto: Press – HNS