fbpx

Danijela Pičuljan: Izložba keramike ‘Prelistavanje’!

Galerija Karas…

Danijela PičuljanU srijedu, 17. lipnja u 19,00 sati u Galeriji Karas, u Praškoj 4 u Zagrebu, otvara se izložba keramike ‘Prelistavanje’. Autorica izložbe je Danijela Pičuljan, a izložba se realizira kao dio ULUPUH-ovih programa u Galeriji Karas.
Danijela Pičuljan rođena je u Zagrebu 1967. godine. Keramiku je počela izučavati 1997. u Studiju za keramiku Blaženke Šoić Štebih u Varaždinu. Od 2000. godine do danas pohađala je niz specijalističkih radionica i seminara domaćih i inozemnih stručnjaka i profesora keramike (Gustav Weiss, Bernd Pfannkuche, Heide Nonnenmacher, Velimir Vukičević, Mutlu Baskaya). Jedna je od osnivačica Hrvatskoga keramičarskoga udruženja Kerameikon iz Varaždina, u čijem radu kao dopredsjednica aktivno sudjeluje. Sudjelovala je na brojnim međunarodnim umjetničkim kolonijama, izlagala je na šest samostalnih, četrdesetak skupnih te na više međunarodnih skupnih žiriranih izložaba u inozemstvu. Radovi Danijele Pičuljan nalaze se u zbirkama Gradskoga muzeja Erfurt (Njemačka), u Umjetničkoj kolekciji Sveučilišta Hacettepe, Ankara (Turska), u Muzeju suvremene umjetnosti Anadolskoga sveučilišta, Eskisehir (Turska), u Muzeju Međimurja Čakovec, u Kerameikonovoj Zbirci suvremene svjetske keramike, Varaždin, u zbirci Oblikovne likovne radionice Plemenitaš, te u privatnim kolekcijama u Hrvatskoj i u inozemstvu. Danijela Pičuljan članica je ULUPUH-a od  2002. i HZSU-a od 2004. godine.
Izložba će se moći pogledati do 28. lipnja, od utorka do petka od 11,00 do 19,00 sati, subotom i nedjeljom od 10,00 do 14,00 sati. Ponedjeljkom i praznikom galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

Foto: Press