Zaklada Ane Rukavine i HUNS održali akciju!
By redakcija On 14 velj., 2017 At 08:27 AM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

15 novih potencijalnih darivatelja pridružilo se Hrvatskom registru

Zaklada Ane RukavineNa akciji održanoj jučer, u ponedjeljak, 13. veljače, u suradnji s Hrvatskom udrugom ‘Nogometni sindikat‘ u njihovim prostorijama u Zagrebu, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 15 novih potencijalnih darivatelja.
Akciju upisa u Hrvatski registar inicirali su zaposlenici HUNS-a kako bi podržali rad Zaklade Ane Rukavine i na taj način povećali šansu za ozdravljenje oboljelim osobama kojima je potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica.
Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku „lijek je u nama“. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.
Tijekom deset uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 52.959 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdano je ukupno 67 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime je 67 teško oboljelih iz Hrvatske i inozemstva dobilo priliku za život.

Foto: Press

comment closed