fbpx

Danijel Despot: Volim nedjelju, Arsena Dedića i novinarstvo

#volimnedjelju…

DESPOTIZAM NA HRT- u: Danijel u razgovoru za portal Scena.hr govori o novoj emisiji, otkriva neke detalje iz privatnog života, ali se prisjetio i svojih početaka novinarske karijere

Danijel Despot– Nedjelja je najljepši dan. Volim nedjelju. To je ono zbog čega radimo, da bismo uživali nedjeljom. Dok smo živjeli u Zagrebu, svaki vikend smo išli negdje obiteljski na izlet u šumu ili planine. Posljednjih sedam godina preselili smo u Zaprešić, a kuća nam je uz šumu, pa čim izađem iz kuće, u šumi sam – ispričao je Danijel Despot za portal Scena.hr. Dodaje da je život u manjem gradu odličan za obiteljski život. Za razliku od svog sina, Danijel je odrastao u centru Zagreba. No ističe da je također imao sretno i zaigrano djetinjstvo. Despot je zadovoljan svojom karijerom, a s Nevenom Rendeli Vejzović potpisuje novu mozaičko-zabavnu emisiju na HRT-u #volimnedjelju. U nedjelju u 18 sati bila je prva emisija.
Danijel Despot– Nisam neki karijerist. Ostvario sam više od planiranog. Meni je uvijek najveći uspjeh projekt koji trenutno radim. Tako sad mislim da je emisija #volimnedjelju najveći uspjeh – naglasio je. Despot ističe da još uvijek ima laganu tremu prije emisije.
– Mislim da je trema dobra. Kad nema treme, onda treba promijeniti posao. Trema daje dodatnu energiju i snagu. Zaboraviš da si umoran, gladan… – objasnio je Danijel koji obožava novinarstvo.
– Svaki dan novi ljudi, nova tema, nova znanja. Meni je novinarstvo najljepši posao na svijetu – zaključio je Danijel te se prisjetio svog prvog intervjua.
– Radio sam prvi intervju s Husom iz Parnog valjka. Sjećam se da sam si bio jako važan jer s njim radim intervju. No intervju nije nikad objavljen jer su do objavljivanja intervjua novine propale i više nisu izlazile  – otkrio je Despot kroz smijeh. Ističe da se uvijek divio Arsenu Dediću i kaže da mu je uvijek bio zanimljiv sugovornik.
Danijel Despot– I svaki razgovor s Arsenom bio je velika tema, veliki izazov, ali uvijek nešto posebno. Napravio sam jedan portret o njemu, jedan mali dokumentarac. To je bilo prije nekoliko godina, i taj dokumentarac je bio meni jako važan – prisjetio se. Danijel u emisiji #volimnedjelju ima i stalnu rubriku ‘Despotizam’. Prvi gost rubrike bio je političar Drago Prgomet koji se morao suočiti s nespretnom novinarskom ekipom te udovoljiti njihovim čudnim zahtjevima. No Prgomet je sve strpljivo odradio, iako se vidjelo da mu nije bilo sve baš sasvim jasno.

Foto: Scena.hr