fbpx

Davor Šuker: Svi moramo pomagati Hrvatskoj

Zagreb…

– Svi moramo pomagati Hrvatskoj, od jednog kraja do drugog, moramo pomoći produžiti turističku sezonu i napraviti sve za turizam, u kojemu danas ima mnogo segmenata. Hvala svim navijačima iz cijelog svijeta koji su navijali za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu, a želimo biti dobri partneri s Ministarstvom turizma i Svjetskom turističkom organizacijom, sudjelovati u projektima i dodatno promovirati Hrvatsku kako bi nam se gosti vraćali s osmijehom. Mala smo zemlja s velikim snovima – rekao je Davor Šuker.
Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sastao se danas s ministrom turizma Republike Hrvatske Garijem Cappellijem te glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Zurabom Pololikašvilijem.
Kao uvod u sutrašnji 64. sastanak Komisije za Europu UNWTO-a koji se održava u Zagrebu, hrvatski ministar turizma Gari Cappelli sastao se s glavnim tajnikom UNWTO-a Zurabom Pololikašvilijem s kojim je razgovarao o članstvu Hrvatske u UNWTO-u, kao i očekivanjima od sutrašnjeg događanja, a potom je uslijedio i sastanak s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Davorom Šukerom.
Na sastanku se razgovaralo o prijedlozima za povezivanje turizma i sporta, među kojima je i kandidatura predsjednika Šukera za ambasadora UNWTO-a.
– Hrvatska je jedna od najuspješnijih zemalja u zadnjih 20 godina na području stvaranja povijesti ne samo u nogometu, nego i u turizmu. S Hrvatskom imamo jednu od najboljih suradnji, Hrvatska daje veliki doprinos Svjetskoj turističkoj organizaciji i ponajbolji je primjer drugim članicama. Drago nam je da smo ovdje u Hrvatskoj i želimo još više povezati nogomet i turizam. Hvala Hrvatskom nogometnom savezu na potpori turizmu i mislim da će se u budućnosti događati još zanimljivih priča – istaknuo je Pololikašvili.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez