fbpx

Đerek i Zwicker za još 3 hrvatska finala u Mersinu

Ana Đerek izborila je dva, a Christina Zwicker još jedno finale za ukupno 7 hrvatskih finala na Svjetskom kupu u Mersinu

Nakon što su dan prije Filip Ude na konju s hvataljkama, Tijana Korent na preskoku te Christina Zwicker i Sara Šulekić na dvovisinskim ručama osigurali sutrašnju borbu za medalje u Turskoj, Ana Đerek i Christina Zwicker povećale su te brojke u subotu.

Đerek

Dvostruka hrvatska olimpijka Ana Đerek i drugi vikend za redom nastavlja oduševljavati. Proteklog vikenda u Sloveniji je osvojila dva srebra u dva finala, a sada je i u Mersinu izborila finala na parteru i gredi. Na tlu je imala 2. ocjenu kvalifikacija (12,600), s time da je prvoplasirana Mađarica Dorina Böczögő imala istu ocjenu, ali je zbog slabije startne ocjene ispred Ane. U finale grede je Đerek pak ušla kao četvrta sa 12,400.

– Prezadovoljna sam što sam odradila vrlo dobre vježbe i na parteru i na gredi. Danas su možda malo niže ocjene, malo su sutkinje bile strože, ali opet mi to ne smeta, jer su sudili isto mene i sve ostale – rekla je Đerek.

Splićanka je u Mersinu došla do 27 finala Svjetskih kupova, a do sada je osvojila 11 medalja.

– Obično imam dan vremena za odmor između kvalifikacija i finala, sada ne. Ali, bez obzira na to, ja sam vrlo visoko na ljestvici partera svjetske rang liste koja se ovdje podvlači, bez obzira kako to sutra prođe, tako da sam ja svoj posao ove godine odradila. Ali, dat ću sve od sebe, pa što bude. Drago mi je da sam s Christinom u finalu grede, Tijana ima preskok, Sara i Christina ruče, sve smo napravile svoje, sve smo u finalu, nema lošeg raspoloženja u reprezentaciji – rekla je Đerek nakon nastupa.

Christina Zwicker

Christina Zwicker nakon dvovisinskih ruča dan prije, među odabranih 8 ušla je i na gredi i to sa 7. ocjenom kvalifikacija (11,750), dok je na parteru prva rezerva za finale, deveta sa 11,750.
Članica ZTD Hrvatski sokol u Mersinu je došla do svojih 8 finala u karijeri, a za sada ima jednu medalju, zlato sa SK prošle godine na gredi u Mađarskoj.

– Greda je danas bila malo klimava, ali OK. Sretna sam da sam uspjela odraditi od početka do kraja, a onda ću to sutra u finalu pokušati napraviti bolje, onako kako to izgleda na treninzima. Parter sam išla prvi put vježbu od prošle godine i EP-a, novu koreografiju, novo sve, drago mi je da sam izdržala vježbu do kraja, iako je bila s jednom velikom greškom, što je rezultiralo takvom ocjenom i 9. mjestom. Mersin je za mene jedna velika proba uoči svega onoga što me čeka, uoči izbornog natjecanja za Svjetsko prvenstvo u Japanu, a ako uspijem, do SP-a bi forma i vježbe trebale biti onakve kakve trebaju – poručila je Christina.

Sva finala u Mersinu na rasporedu su danas 12. rujna.

Foto: Press – HGS