fbpx

Premijerno od ponedjeljka: Nova domaća serija Nestali

Zagreb…

Od ponedjeljka, 3. veljače premijerno na HTV1 i HTV3 domaća serija Nestali

NestaliHrvatska radiotelevizija (HRT) u ponedjeljak, 3. veljače u 21.00 sat na svom Prvom programu (HRT-HTV1), te istodobno i na Trećem programu (HRT-HTV3) u formatu prilagođenom slijepim i slabovidnim osobama (audiodeskripcija), počinje premijerno prikazivanje nove, četverodijelne mini dramske serije Nestali.
Posrijedi je domaća dramska serija koja, prema scenariju Joška Lokasa i u režiji Kristijana Milića, u četiri povezane epizode u trajanju od 52 minute donosi priču o šestorici hrvatskih vojnika koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije ograničenog zahvata, ostali iza neprijateljskih linija odsječeni od ostatka svoje jedinice. Duboko u neprijateljskom položaju jednim će nepromišljenim, ali odlučnim potezom pretvoriti svoj povratak na hrvatski teritorij u nemoguću misiju. Daleko od glavnih ratnih sukoba, pokušavaju pronaći put kući i svjedoče o životu koji su ostavili iza sebe , ali i razmišljaju o budućnosti koja ih čeka kada rat završi.
NestaliNestali progovaraju o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog nametnutog rata. Likovi šestorice glavnih junaka inspirirani su stvarnim osobama koji su umjesto fakulteta odabrali rat. U ratu postali su svjesni važnosti prijateljstva, žrtvovanja i ovisnosti o prvome do sebe. Priča je to o ljudima koji nisu kalkulirali kada je trebalo braniti domovinu.
Serija Nestali je u potpunosti snimljena u eksterijerima, na osamdesetak lokacija u Zadarskoj županiji. Snimanje je trajalo od 17. svibnja do 28. lipnja 2019. godine. Scenarist serije je Joško Lokas, a redatelj Kristijan Milić, u čijem se redateljskom opusu ističe nekoliko značajnih filmova ratne tematike (Živi i mrtvi, Broj 55). Direktor fotografije je Mirko Pivčević, scenograf Damir Gabelica, kostimografkinja Vedrana Rapić, slikarica maske Nana Bulajić Črček, montažer Veljko Segarić, dizajner zvuka Ivan Zelić, redatelj druge ekipe Goran Rukavina, supervizor vizualnih efekata Kristijan Mršić, dok produkciju potpisuju Vedran Kasap, Domagoj Jović i Joško Lokas iz producentske tvrtke Clinica studio. Urednica serije je Zinka Kiseljak.
U glavnim ulogama serije Nestali su Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindrić i Filip Križan. U ostalim ulogama: Sandra Lončarić, Marinko Prga, Tarik Filipović, Marija Škaričić, Nikša Butijer, Enis Bešlagić, Enes Vejzović, Mladen Čutura, Mirela Brekalo, Rada Mrkšić, Roko Sikavica, Anja Matković, Sementa Rajhard, Jasmin Mekić, Mijo Kevo.

Foto: Press