fbpx

Europske sveučilišne igre – Prijenos otvaranja

Sportski park Mladost…

Prijenos svečanoga otvaranja Europskih sveučilišnih igara u srijedu na Hrvatskoj radioteleviziji

Siniša Kovačić, Europske sveučilišne igre– Ponosan sam zbog toga što je Hrvatska radiotelevizija dio ovoga velikog događaja. Zadaća je javnoga medijskog servisa poticati sport, humanost, zajedništvo, razvoj mladih, toleranciju i izvrsnost, a Europske sveučilišne igre promiču upravo te vrijednosti – rekao je u povodu potpisivanja ugovora s organizatorima Europskih sveučilišnih igara vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić.
Nakon uspješnoga praćenja Europskoga nogometnog prvenstva, na Hrvatskoj radioteleviziji sve je spremno za praćenje Europskih sveučilišnih igara. U srijedu 13. srpnja 2016. godine s početkom u 21,00 sat na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) na rasporedu je prijenos svečanosti otvaranja Europskih sveučilišnih igara, koja će se održati na atletskome stadionu Sportskoga parka Mladost u Zagrebu.
– Hrvatski građani koji ne mogu bodriti sportaše uživo na sportskim terenima u Rijeci i Zagrebu, četiri će izravna prijenosa sportskih natjecanja moći pratiti na Drugome programu HTV-a, a pet prijenosa na Četvrtome programu HTV-a. Sažetke svih događanja i emisiju Zagrizi medalju moći će pratiti svakodnevno na Drugome programu HTV-a, a izvješća s Europskih sveučilišnih igara u sportskome bloku Dnevnika – rekao je Daniel Križ.
Europske sveučilišne igreOsim svečanosti otvaranja i zatvaranja Europskih sveučilišnih igara Hrvatska televizija (HRT – HTV) omogućit će gledateljima izravan prijenos devet sportskih natjecanja (u ragbiju, vaterpolu, muškoj i ženskoj košarci, muškome i ženskome nogometu, košarci tri na tri te muškoj i ženskoj odbojci na pijesku) te će svakodnevno oko 23 sata prikazivati posebnu emisiju Zagrizi medalju, koju će voditi bivša profesionalna skijašica Nika Fleiss. Emisija će se proizvoditi u suradnji s Televizijom Student Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Urednici projekta Europske sveučilišne igre na Hrvatskoj radioteleviziji su Daniel Križ i Robert Jelečević.
– Slika koju ćemo svakoga dana slati iz Hrvatske prava je promocija Hrvatske, mladih i sporta. Sve javne televizije u Europi svakoga će dana od nas dobiti nekoliko minuta sažetaka i tako će mnogo gledatelja dobiti priliku vidjeti što se događa na sportskim borilištima u Zagrebu i Rijeci – rekao je rukovoditelj Produkcijskoga odjela Sport Hrvatske radiotelevizije Bruno Kovačević.
Europske sveučilišne igreNa jednome od najvećih sportskih natjecanja u Republici Hrvatskoj nastupit će više od 5000 studenata iz 45 europskih država i s više od 300 različitih sveučilišta, a natjecat će se u 21 sportu.
Osnovni su sportovi u kojima će se studenti natjecati mali nogomet, košarka, nogomet, dvoranski nogomet, tenis, stolni tenis, badminton, odbojka i rukomet. Dodatni su sportovi odbojka na pijesku, veslanje, ragbi sedam, bridž, šah, golf, džudo, košarka tri na tri, karate, sportsko penjanje i taekwondo. Demonstracijski su sportovi plivanje i vaterpolo. Prvi će se put natjecati i osobe s invalidnošću, i to u stolnome tenisu i plivanju.

Foto: Press – Krasnodar Peršun za HRT