fbpx

Bojan Bogdanović: Španjolska će biti pravi ispit

EuroBasket…

Bojan Bogdanović– Znali smo da ćemo onakav nivo igre koji smo odigrali u prve dvije utakmice teško igrati u nastavku natjecanja. Crnogorci su se danas vratili, ali mislim da smo manje-više kontrolirali tijek utakmice tijekom cijele utakmice i da naša pobjeda nije dolazila u pitanje nijednog trenutka – rekao je nakon utakmice Bojan Bogdanović.
Hrvatska košarkaška reprezentacija slavila je protiv Crne Gore rezultatom 72-76, reprezentacije koja je po kvaliteti puno bolja od prethodne dvije ekipe i time upisala svoju treću pobjedu u skupini C. Najbolji u redovima Hrvatske bio je Bojan Bogdanović s 23 poena, Šarić je dodao 14. Hrvatska je jedna od četiri reprezentacije koje zasad imaju jedine po tri pobjede u skupini, a to su Rusija, Slovenija, Španjolska i naravno već spomenuta Hrvatska.
Sljedeća je utakmica protiv Španjolske.
Bojan Bogdanović– Već ih znamo, mislim da su jedan od glavnih favorita za uzeti zlato. Pobijedili smo ih na Olimpijskim igrama, tako da smo samim time rekli da imamo neke šanse. Bit će puno teže, odnosno pravi ispit pred ovu osminu finala koju smo osigurali – kazao je Bogdanović.
Hrvatska je ovom pobjedom izborila drugo mjesto u skupini C, koliko je to bitno?
– Bitno je. Ona grupa s kojom se križamo bit će neizvjesna do samog kraja. Šanse će biti 50-50, ali bitno je da pobjeđujemo, da se dižemo iz utakmice u utakmicu i da se punimo samopouzdanjem. Mi kreiramo nervozu iz ničega. Pobijedili smo dvije utakmice, a sami sebi prigovaramo i mislimo da smo trebali puno bolje igrati. To je otvaranje natjecanja, danas smo pokazali da se dižemo iz utakmice u utakmicu i ja se nadam da ćemo to samo nastaviti. Najbolja stvar je ta konstanta. Tri utakmice smo pobijedili. Kontrolirali smo utakmice, nismo im dali da nam se približe i mislim da je to najveća pobjeda danas – zaključio je Bojan Bogdaović.

Foto: Press – Hrvatski košarkaški savez