fbpx

Biografsko-povijesni film: Od Mossada do Eichmana

Na HRT…

U sklopu ciklusa Mijenjamo svijet – Od Mossada do Eichmana

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u srijedu, 13. svibnja 2020. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 20.05 sati u sklopu ciklusa Mijenjamo svijet prikazuje dokumentarni film Od Mossada do Eichmana.
Ovaj biografsko-povijesni dokumentarni film govori o životu Rafija Eitana, izraelskog političara i najpoznatijeg agenta tajne službe Mossad, koji je postao svjetski poznat nakon što je otkrio gdje se skoro dva desetljeća nakon Drugog svjetskog rata skrivao nacistički ratni zločinac Adolf Eichmann.
Od Mossada do Eichmana

Upravo mu je Eitan stavio lisice na ruke prije negoli je iz Buenos Airesa prebačen u Jeruzalem gdje je kao simbol nacističke Njemačke i idejni tvorac koncentracijskih logora osuđen na smrt vješanjem zbog progona i ubojstva 6 milijuna nevinih duša tijekom Holokausta.
Film Od Mossada do Eichmana obiluje izuzetno zanimljivim i dinamičnim detaljima iz Eitanovog bogatog života, ali i komentarima o situaciji u Izraelu i svijetu danas, a osim Eitana govore bivši izraelski premijer Ehud Olmert, direktor izraelske vojne tajne službe Yaakov Perry, najpoznatiji izraelski odvjetnik Ram Kaspi, izraelski general Avogdor Kahalani i mnogi drugi.
Film Od Mossada do Eichmana je nastao u američko-izraelsko-hrvatskoj koprodukciji.

Foto: Press