fbpx

Goran Čolak najuspješniji je ronilac na dah svih vremena

Dubai…

Goran Čolak ponovno na vrhu Dubaija!

Goran Čolak– Znao sam da sam spreman i jak, ali sam strpljivo čekao svoju šansu. Kad se pogledaju rezultati prva tri mjesta, ovo ne samo da je bilo najjače natjecanje održano u Dubaiju, nego i najjače natjecanje u statici održano ikad u povijesti ronjenja na dah – rekao je Goran Čolak.
Na jednom od najprestižnijih natjecanja – znamenitom Fazza Freediving Competition kojim započinje međunarodna sezona ronjenja na dah, Goran Čolak je ostvario izuzetan rezultat i ponovno se uspeo na najviše postolje.
Natjecanje u Dubaiju organizira i financira princ prestolonasljednik Dubaija, šeik Hamdan bin Mohammed. Godinama okuplja svjetsku elitu ronilaca na dah, a ovogodišnja konkurencija bila je jača nego ikad.
U atraktivnoj disciplini zadržavanja daha na dnu velikog bazena Hamdan sportskog centra, Goran je briljirao već u kvalifikacijama (10:07), a u finalu uvjerljivo je potukao sve konkurente i ostvario izvanserijski rezultat od 10:19 zadržanih – u jednom jedinom dahu!
Za Goranom su ostali i specijalist za ovu disciplinu, Branko Petrović (Srbija) (9:34) i sjajni Poljak, Goranov veliki suparnik Mateusz Malina (9:56).
Ovo je i Goranov najbolji rezultat u Dubaiju uopće, kojim je zadržao titulu ‘vladara’ ovog prestižnog natjecanja na kojemu je u posljednjih sedam godina uvijek osvajao samo najviša postolja.
U nastavku sezone, Gorana očekuje bazensko državno prvenstvo početkom travnja, a onda i druga velika natjecanja na međunarodnoj sceni. Ako je suditi prema uspješnom početku, jedno je sigurno:
I ove sezone naš ‘čudesni Hrvat’ spreman je zadržati dah i još puno puta ostaviti nas sve – bez daha!

Foto: Press