fbpx

Goran Čolak započinje sezonu u Dubaiju!

Čudesni Hrvat…

Poželimo Goranu da što duže zadrži dah. I ponovno nas sve ostavi – bez daha!

Goran ČolakNova uzbudljiva sezona svjetskoga ronjenja na dah je pred nama, a višestruki svjetski prvak, aktualni rekorder i najuspješniji hrvatski reprezentativac Goran Čolak nalazi se pred novim izazovima karijere. Novu sportsku sezonu ‘čudesni Hrvat’ Goran Čolak otvara 3. ožujka na Fazza Championship for Freediving u Dubaiju. Koliko zbog natjecateljskoga prestiža, toliko i zbog izdašnih nagrada ovo natjecanje već godinama privlači svjetsku elitu najboljih ronilaca na dah. A Goran je ne samo njegov Goran Čolakredoviti gost, nego i višestruki pobjednik.
Natjecanje se održava na raskošnom bazenu velikoga sportskog centra u Dubaiju, a organizirano je pod pokroviteljstvom šeika Hamdana bin Mohammeda, princa prestolonasljednika Dubaija.
Temelji se na arapskoj tradiciji izranjanja bisera koji su se nekad, dok još nije otkrivena nafta, obilato izranjali iz mora Perzijskoga zaljeva. Natjecatelji zaranjaju na dno bazena pokušavajući što duže zadržati dah, a rekord u ovoj neobičnoj i atraktivnoj disciplini iznosi preko 9 minuta – zadržanih u jednome jedinom dahu.
Za našega ‘čudesnog Hrvata’ prošla sezona bila je više nego uspješna. U njoj je Goran najvišim odličjima, ukupnom pobjedom na SP-u na Cipru i zlatnom medaljom na SP-u u Italiji te preuzimanjem svih nacionalnih rekorda započeo prijelaz iz bazenskih disciplina na discipline ronjenja u dubinu.
Na početku nove, vjerujemo jednako uspješne sezone i nastupa na velikim natjecanjima u Finskoj, Grčkoj i Turskoj, poželimo Goranu da što duže zadrži dah. I ponovno nas sve ostavi – bez daha!

Foto: Press