fbpx

HRT: Isključivi nositelj prava za prijenos utakmica SP u Rusiji je HRT

Zagreb…

HRT je kao članica EBU-a otkupila ekskluzivna linearna i nelinearna prava za prijenos sadržaja na svim platformama, kažu iz HRT

– Na web portalu HRT-a www.hrt.hr sve vijesti, informacije i zanimljivosti sa Svjetskog nogometnog prvenstva bit će dostupne na posebnoj podstranici – poručuju s HRT-a.
Za obožavatelje najpopularnijeg sporta na svijetu, na web portalu HRT-a, pripremljene su tri rubrike; najvažnije vijesti čekaju ih u ‘Izdvojenom’, sve vezano uz nastup naše reprezentacije donosi ‘Hrvatska na SP-u’, dok ih izvještaji s utakmica, najave i intervjui čekaju u rubrici ‘SP 2018.’. Poseban dio podstranice zauzima video box koji će donositi pregled spektakularnih videa s utakmica. Gledatelji će moći uživati u najljepšim akcijama i golovima, a objavljivat će se i sporne situacije te analize i izjave.
Tijekom Svjetskog prvenstva brojni i raznovrsni sadržaji korisnike čekaju i na našim HRTsport profilima na Facebooku i Twitteru. Kako bi im što više približili ono što se događa iza kamera, na društvenim mrežama dijelit će se najvažniji trenutci utakmica, golovi, reakcije voditelja i stručnih komentatora, zanimljivosti i još mnogo toga. Namjera je da se putem društvenih mreža ostvari što veća interakcija s gledateljima. Isto tako, oni će putem društvenih mreža moći slati svoje komentare, navijačke fotografije i videe te postavljati pitanja. Sve 64 utakmice gledatelji će moći pratiti i na posebnom programu u visokoj razlučivosti koji će nositi oznaku HRT 2 HD. Za one koji pak neće biti uz radijske ili televizijske prijamnike, novost je od ove godine da će sve susrete i emisije moći pratiti i u pokretu, odnosno putem svojih mobilnih uređaja, tableta i računala uz pomoć multimedijske usluge HRTi – kažu iz HRT-a.
– Istodobno Vas obavještavamo da je Hrvatska radiotelevizija isključivi nositelj prava za prijenos utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu 2018./2022. za područje Republike Hrvatske. HRT je kao članica EBU-a otkupila ekskluzivna linearna i nelinearna prava za prijenos sadržaja na svim platformama – zaključuju iz HRT-a.

Foto: Press