fbpx

Ivan Čermak: NK Lokomotiva ima najbolju školu nogometa!

Zagreb…

Ivan ČermakU prvoj utakmici 29. kola MAXtv Prve lige NK Lokomotiva je na stadionu u Kranjčevićevoj dočekala GNK Dinamo. Gradski derbi Lokomotive i Dinama jučer je iz lože gledao i general Ivan Čermak s obitelji jer su Crodux derivati postali novi sponzor NK Lokomotiva. A nakon utakmice, u kojoj je Lokomotiva izgubila od Dinama rezultatom 1:2, klub je pripremio svečani domjenak za novog sponzora i partnere kluba.
Ivan Čermak– Lokomotiva je pravi zagrebački klub, ima najbolju školu nogometa i rasadnik je za mlade i talentirane nogometaše – naglasio je Čermak u svom govoru te je igračima Lokomotive zaželio puno sreće u daljnjim utakmicama. A za portal Scena.hr je naglasio kako su sportaši najveći promotori Hrvatske u svijetu te će nastaviti ulagati u naš sport. Uprava NK Lokomotive nada se da će se uskoro pokrenuti pitanje izgradnje manjeg stadiona na području Novog Zagreba, NK Lokomotivakako bi se osigurali preduvjeti za daljnji razvoj kluba. U tome će imati i potporu svog novog sponzora, Crodux derivata.
Posebno zanimljivo je bilo drugo poluvrijeme kad se nakon početnog ispitivanja snaga utakmica otvorila. Golom Soudania u 54. minuti Dinamo je poveo, nakon čega su igrači Lokomotive još otvorenije krenuli prema protivničkom golu. U 63. minuti Lokomotiva je imala izglednu priliku u kojoj su sudjelovali Rukavina i Marić, no Eduardo Golovije spriječio pogodak za domaćine. Čileanac Angelo Henriquez u 68. minuti doveo je pogotkom goste u prednost 0:2. U posljednjih 20 minuta utakmice veliki trud igrača Lokomotive je urodio plodom, kad je u 77. minuti Marić idealno poslužio Rukavinu koji se ubacio iz drugog plana te nesebično odigrao za Gržana koji mirno pogađa praznu mrežu. Uz još nekoliko izglednih prilika Lokomotive, na kraju utakmice Dinamo je odnio s gostovanja sva tri boda. Vodeći GNK Dinamo nakon ove utakmice ima 71 bod, 15 više od druge Rijeke, Lokomotiva je ostala treća s 42 boda, pet više od četvrtog Hajduka.

Lokomotiva: Sluga, Bartolec, Perić, Prenga, Mamić, Leko, Mrčela, Begonja, Kolar, Rukavina, Brčić
Dinamo: Eduardo, Vukojević, Šimunović, Taravel, Matel, Ademi, Machado, Pivarić, Ćorić, Soudani, Henriquez
Lokomotiva – Dinamo 1:2 (Hilal Soudani 54 min., Ángelo Henríquez 68 min., Šime Gržan 77min.)

Foto: Scena.hr
Fotogalerija: [nggallery id=543]