fbpx

Juniori KK Cibona osvojili prvenstvo Hrvatske

KC Dražen Petrović…

Cibona, CedevitaU finalu završnog turnira Prvenstva Hrvatske u Košarkaškom centru Dražen Petrović u vrlo uzbudljivoj utakmici KK Cibona je slavila protiv KK Cedevita s rezultatom 82:77. Nakon prvog poluvremena KK Cibona je vodila 43:34, a u tih 20 minuta posebno je do izražaja došla snaga Cibone pod košem. Popić je uz šut 7/9 već do velikog odmora zabio 16 poena i skupio osam skokova. 11 poena i osam skokova dodao je Buljević, dok je kod Cedevite u prvom poluvremenu jedini dvocifreni s 13 poena i tri asistencije bio Musa.
Dzanan MusaMusa je naposljetku ukupno upisao 32 poena, devet skokova, četiri asistencije i četiri ukradene lopte (valorizacija 56). Po završetku Final Foura proglašen je najboljim igračem (MVP) i najboljim strijelcem turnira te je tako još jednom potvrdio da je definitivno jedan od najvećih europskih i svjetskih talenata u svojem godištu. Naime, tek će za par dana navršiti 17 godina.
– Mislim da je Cibona dosta dobra i talentirana ekipa. Mi smo imali svoje šanse, no nismo ih iskoristili. Mogli smo na kraju utakmice voditi, ali što je tu je. Čestitam Ciboni. Momci se trebaju nastaviti dalje razvijati, a ja se vraćam u seniorski pogon i dat ću sve od sebe da momčad napravim boljom – izjavio je poslije finala Džanan Musa.
Na strani KK Cibona Popić je ubilježio 22 poena i 10 skokova. Uljarević je utakmicu završio s 15 poena, tri skoka i četiri asistencije, a Buljević s 13 poena i 14 skokova.

Foto: Press