fbpx

Koga ljubi Janko Popović Volarić?

U predstavi…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Janko Popović VolarićNa programu INK Gradskog kazališta Pula, danas 21. te 22. i 23. siječnja 2016. s početkom u 20,00 sati je predstava ‘Thelma&Louise‘ redatelja Dalibora Matanića. U predstavi igraju Tihana Lazović, Lana Gojak, Senka Bulić, Rade Radolović i Janko Popović Volarić.
– Motiviran originalnim scenarijem Callie Khouri iz 1991. namjera mi je napraviti predstavu koja progovara o problemima koji su krajnje univerzalni i ne tiču se samo američkog kontinenta, štoviše iznimno točno ukazuju na neke rudimente negativnog ljudskog djelovanja u našoj regiji. Teško prihvaćanje nezaustavljive Dalibor Matanićtranzicije moderne žene od patrijarhata prema ženskoj emancipaciji, individualnosti i općenito analiza ljudske slobode u današnje doba, garancija su ukazivanja na željenu problematiku i kvalitetnu komunikaciju s pulskom kazališnom publikom. Namjera mi je također aktivnije uvesti publiku u samu predstavu ne bi li se što sugestivnije prikazala i osjetila tragedija dviju hrabrih žena koje su podigle glavu i odlučile napokon živjeti život punim plućima. Uz nositeljice glavnih uloga, Helenu Minić (Thelma) i Lanu Gojak (Louise), pojavit će se i nekoliko sporednih uloga, pretežno muškog svijeta koji je djelomično potpora, a u većini slučajeva prepreka njihovoj slobodi. U današnjem svijetu jako je upitan pojam ljudske slobode i životi koji se pokušavaju izmaknuti osjećaju da ste samo jedan sitni kotačić u velikoj mašini, siguran sam da će predstava “Thelma & Louise” na krilima filmske uspješnice doći do srca svih Puležana, a i šire hrvatske i regionalne publike i postati jedna adrenalinska, istovremeno i iznimno emotivna kazališna uspješnica – rekao je redatelj predstave Dalibor Matanić.

NAGRADE:
Na dodjeli Nagrade hrvatskog glumišta 2014. predstava je imala dvije nominacije.
Helena Minić u ulozi Thelme, osvaja nagradu Glavna ženska uloga u kategoriji za najbolja umjetnička ostvarenja – Drama.
U ovoj postavi alternira je Tihana Lazović, jedna od deset najperspektivnijih europskih glumica prema ocjeni žirija europske organizacije nacionalnih filmskih agencija, te dobitnica već dvije prestižne nagrade za najbolju glumicu – pulsku Zlatnu Arenu i nagradu iz njemačkog Cottbusa.
Na 15. međunarodnom festivalu komornog teatra “Zlatni Lav” u Umagu Thelma & Louise osvaja nagradu “Grand Prix”.

Foto: Press