fbpx

Od ponedjeljka zbog epidemije koronavirusa na HRT kreće izvođenje nastave na daljinu

Hrvatska…

Priopćenje HRT-a svim medijima prenosimo u cijelosti;

Od ponedjeljka 16. ožujka u 8 sati na HTV-3 kreće ŠKOLA NA TREĆEM

korona virus, KoncertSukladno odluci Vlade Republike Hrvatske, Hrvatska radiotelevizija (HRT) u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH će sudjelovati u provedbi nastavnog programa i izvođenju nastave na daljinu. Tako od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. u 8 sati na Trećem programu HRT-a (HRT-HTV3) kreće emisija nastavnog programa nazvanog „ŠKOLA NA TREĆEM”.
U uvjetima proglašene epidemije koronavirusa na području Republike Hrvatske, a s ciljem osiguranja kontinuiteta odgojno obrazovnog procesa, Hrvatska radiotelevizija se zadužuje omogućiti izvođenje nastavnog programa na daljinu. Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH zadužuje se pak osigurati nastavno osoblje koje će održavati nastavu po razredima, počevši od prvog razreda u najranijem terminu, prema četvrtom razredu u kasnijem terminu.
Nastava će pratiti kurikulume, odnosno programe nastavnih predmeta u nižim razredima osnovne škole, a koristit će se otvoreni obrazovni materijali, materijali obrazovnog i školskog programa HRT-a, kao i materijali izrađeni posebno za tu priliku. Program će poticati učenike na samostalan i kreativan rad, a u suradnji sa svojim učiteljima razredne nastave produbljivat će se i proširivati ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda.
Hrvatska radiotelevizija se, kao javni servis, zadužuje osigurati sve potrebne uvjete za izvođenje nastavnog programa na daljinu. U tom smislu danas je na HRT-u održan sastanak čelništva HRT-a i predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja na kojem su dogovoreni svi detalji projekta, a uime Hrvatske radiotelevizije odgovorna osoba za provođenje te Odluke i projekta „Škola na Trećem” je Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Foto: Press – HZJZ arhiva