fbpx

Ulaz besplatan: Krležine noći u kazalištu Gavella

Zagreb…

Krležine noćiU petak i subotu, 2. i 3. ožujka 2018. godine, u kazalištu ‘Gavella’ održat će se ‘Krležine noći’ – večernja okupljanja malih formi i odabranih studentskih radova nastalih po Krležinim naslovima.
U petak, 02. ožujka 2018. s početkom u 22.00 sata, u Klubu ‘Gavella’ Ognjen Milovanović, Elizabeta Brodić, Lucija Dujmović, Kim Končar, Roko Sikavica i Jakov Jozić izvest će ‘BANKET U BLITVI, FRAGMENTI’ Miroslava Krleže.
U subotu, 03. ožujka 2018. s početkom u 23.00 sata Ivan Colarić i Petra Svrtan izvest će ‘U AGONIJI, PRESTO MA NON TROPPO’ prema motivima Miroslava Krleže.
Osim što je hrvatski književni bard, Krleža je i kreativni suutemeljitelj kazališta ‘Gavella’, koje je otvoreno 1953. predstavom ‘Golgota’. Tijekom povijesti ovog kazališta veliki dio repertoara oslanja se na njegova dramska književna djela.
Prve ‘Krležine noći’ utemeljene su 2017. s ciljem da se, pored ‘Gavellinih večeri’ usmjeri reflektor na nezaobilazan značaj Krležinog pisma u hrvatskoj kulturi.
– Budući da je ove godine atrij kazališta i rekonstrukciji, ‘Krležine noći’ odvijat će se u intimnom krugu Kluba ‘Gavella’. Dođite i poslušajte što nam zajedno s Krležom imaju poručiti diplomanti ADU. ‘Banketom u Blitvi’ koja je ‘U agoniji’ – pozivaju organizatori.
Ulaz na ‘Krležine noći’ je slobodan.

Foto: Wikipedia