Lea Mijatović – Žena za utjehu
Piše: redakcija On 7 tra., 2017 At 02:59 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Zlatni dvori…

Na novom albumu Slavonia Banda

Slavonia Band– Veliko hvala našem prijatelju Darku Drinovcu te Darku Bušnji i Mariju Šulini za pomoć oko snimanja spotova, kao i Igoru Kelčecu zaduženom za likovno oblikovanje albuma. Uz njihovu potporu te dug i mukotrpan rad svih nas konačno imamo album za koji se nadamo da će publika zavoljeti baš kao što je to bilo i sa ‘Zlatnim poljima’ – rekli su iz Slavonia Banda.
Zlatni dvori‘ svojevrstan su nastavak uspješnog albuma ‘Zlatna polja‘ kojem je pripala Zlatna ploča za nakladu te još jedan pečat na odličnu suradnju s Borisom i Valerijom Đurđević kao autorskim parom. A zanimljiv je podatak da novo studijsko izdanje Slavonia Banda izlazi točno pet godina nakon svog prethodnika.
Izlazak albuma komentirao je i Dražen Ančić, član Slavonia Banda, rekavši:
– Jako smo sretni i uzbuđeni jer nam sad slijedi predstavljanje i promoviranje CD-a, što znači obilazak radio postaja i nastupi po cijeloj Hrvatskoj. Tome se zaista radujemo jer smo ionako praktički na neprekidnoj turneji pa je to nastavak tog slijeda. Nadamo se da ćemo i ovim albumom zadovoljiti našu publiku, a ujedno i pridobiti nove fanove, jer na albumu ima nekoliko pjesama koje osvajaju na prvu.
Naslovna pjesma albuma ‘Zlatni dvori’ duet je s Indirom iz Colonije, a snimana je za potrebe istoimene uspješne televizijske serije te je prati i lijep spot objavljen prošle godine.
Lea Mijatović– Naravno da je snimanje spota prošlo u duhu Indirine zezancije i vedrine kojom je tjerala sve napetosti i loše vibracije! Spot je sniman u Slavoniji u starinskom ambijentu. Na albumu je i pjesma ‘Ludo ludice’ snimana u potpuno drukčijem ambijentu, dok smo za pjesmu ‘Lara’ skoknuli do slovenskih Mokrica zbog predivnog pejzaža i dvorca – podijelio je dojmove sa snimanja albuma i spotova za pjesme pjevač Branko Ilakovac.
Još jedan duet na novom albumu nosi ime ‘Žena za utjehu’, a ovdje je gostovala, prema Brankovim riječima ‘prekrasna i prava dobrica, stalno nasmijana Lea Mijatović‘, koja je svojim vokalom dovela pjesmu na vrhunsku razinu, dok je rad na albumu zaključio nedavno objavljen singl i spot ‘Da li mjesec zna’.

Donosimo popis pjesama s albuma:
1.  Zlatni dvori
2.  Mnoge su me ljubile
3.  Prokleto je
4.  Žena za utjehu
5.  Ludo, ludice
6.  Da li mjesec zna?
7.  Lažu dušmani
8.  Muške suze
9.  Lara
10. Pijane tambure

Foto: Press

comment closed