fbpx

Michael Kors objavio prestanak korištenja životinjskog krzna

Moda…

Još jedna luksuzna modna kuća, Michael Kors, odlučuje se na etičnije poslovanje – Prijatelji životinja i Fur Free Alliance pohvaljuju novu poznatu tvrtku koja odbacuje krzno

Michael Kors– Zadovoljan sam što mogu najaviti odluku naše tvrtke da više ne koristi životinjsko krzno u svojim kolekcijama brendova Michael Kors i Jimmy Choo – izjavio je John D. Idol, predsjedavajući i glavni izvršni direktor tvrtke.
– Ova odluka označava novo poglavlje dok naša tvrtka nastavlja napredovati u korištenju inovativnih materijala – dodao je John D. Idol.
Michael Kors Holdings Limited, svjetski poznata grupacija luksuzne mode, objavila je 15. prosinca 2017. godine u New Yorku da više neće koristiti životinjsko krzno u svojim proizvodima. Krzno će potpuno izbaciti iz svojega sustava proizvodnje do prosinca 2018. godine. Ovom objavom, Michael Kors i Jimmy Choo priključuju se međunarodnom programu Trgovine bez krzna (Fur Free Retailer).
Dizajner Michael Kors najavio je i da će na nadolazećoj modnoj reviji u veljači biti predstavljene kreacije koje neće uključivati životinjsko krzno, već će se zasnivati na korištenju tehnoloških inovacija u izradi tekstila i kreiranju luksuzne estetike.
– Fur Free Alliance čestita Michaelu Korsu na ovom velikom postignuću. Postaje sve jasnije da modne tvrtke i potrošači ne žele imati posla s okrutnosti prema životinjama, pogotovo kada su dostupne inovativne alternative – rekao je predsjedavajući međunarodne koalicije Fur Free Alliance Joh Vinding.
Viktoria Krčelić iz udruge Prijatelji životinja, članice koalicije Fur Free Alliance, koja provodi program Trgovine bez krzna u Hrvatskoj, navodi da pohvaljuju odluku Michaela Korsa da svoje poslovanje učini etičnijim i humanijim te da je to korak u dobrom smjeru koji bi svi trebali slijediti.
– Činjenica da ovakve vijesti postaju sve učestalije te izazivaju oduševljenje i pohvale javnosti pokazuje da korištenje životinjskoga krzna u modi postaje sve više stvar prošlosti. Lijepo je tome svjedočiti te pozivamo i ostale da se priključe Trgovinama bez krzna – rekla je Viktoria Krčelić.
Michael Kors se odlukom o nekorištenju krzna priključio vodećim modnim kućama bez krzna u luksuznoj modi kao što su: Gucci, Armani, Yoox Net-a-Porter, Stella McCartney, Ralph Lauren i Hugo Boss.

Foto: Press