fbpx

Modni osvrt: Revija za slobodnu, lijepu i ženstvenu ženu!

Fashion.hr…

Piše: Branka Vučetić Atletić – Modni osvrt

Aleksandra DojčinovićVrata modne sezone Perwoll Fashion.hr otvorila je dizajnerica Aleksandra Dojčinović. U stalnom očekivanju novog i drugačijeg Aleksandra je pokazala kako u svojem pristupu modi i nadalje voli ženstvene žene. Njena kolekcija kao da ima prizvuk tridesetih. Žene su u tom razdoblju uzimale jednu vrstu slobode u načinu odijevanja, ali su čuvale svoj lijep i dotjeran izgled.

Iako voli svilu, Aleksandrin odabir su tkanine i pletiva umjetnih vlakana koja lijepo padaju. Većinom su jednobojne bez uzoraka. To je otvorilo mogućnost da se poigra krojem i drapiranjem i doprinijelo je praktičnosti, a to je lagan način održavanja.

Turban od kose

Odličan je odabir frizura koje je izradila Katica Topčić. Stilizirani turban na glavi dobro tehnički izveden izvrsno je pristajao cjelokupnom dojmu haljina, hlača i gornjih dijelova odjeće upravo na način kao da jedno bez drugog ne može. Takve frizure pridonijele su dojmu profinjenog izgleda, gdje je dominantna forma, odnosno usko uz lice pripijeni ‘turban’ od kose.

Dobar odabir ruža za usne

Aleksandra kao dobar poznavatelj kombinacija boja nepogrješivo je odabrala sve važne detalje koji čine dobar stilistički odabir. Ruž je ovaj puta bio narančasti, što je izvrsno pristajalo svim bojama odjeće u kolekciji, dok su cipele i torbe u svim kombinacijama bile pravilno usklađene.

Dobre promjene

Ovom kolekcijom Aleksandra je unijela dobre promjene. Haljinu kao glavni dio kolekcije riješila je nepotrebnih dodataka, ostavila da široko pada ili haljinu usko priljubi uz tijelo. Time je haljine približila ženama koje bi tako odjevene trebale izgledati lijepo, dotjerano i ženstveno.

Foto: Zvonimir Atletić

Fotogalerija: [nggallery id=387]