fbpx

‘Montevideo, Bog te video’ prikazan u Kini!

Ciro u Montevideo_02Montevideo,Bog te video, film producentske kuće ‘Intermedia Network’, redatelja Dragana Bjelogrlića je premijerno prikazan na kineskom nacionalnom TV kanalu CCTV 6, u subotu 3. kolovoza i u nedjelju u repriznom terminu. Tako je ‘Montevideo, Bog te video’ postao prvi srpski film prikazan u Kini u kategoriji ‘Najbolji filmovi’ i našao se među 52 strana filma koje njihova televizija godišnje odobrava.
Montevideo, Bog te video - ValerijaDa bi se našao u krugu najboljih filmskih ostvarenja današnjice ‘Montevideo, Bog te video’ je prošao strogi izbor “China Film Group”, jedinog ovlaštenog filmskog distributera stranog filma u Kini. A zatim i urednika CCTV6, najgledanije televizije specijalizirane za filmski program. Izbor ‘Najbolji filmovi’ se prikazuje od 1998. godine, a ima zadatak da gledateljima predstavi najbolja strana ostvarenja.

‘Montevideo, Bog te video’ je prvi put njihovoj publici predstavljen tokom Nedjelje srpskog filma u Kini i sudjelovao je  na Međunarodnom filmskom festivalu u Pekingu 2012. godine. Iste godine  je proglašen za najbolji igrani film na Međunarodnom festivalu sportskog filma u Pekingu.