fbpx

Veliki uspjeh mlade dizajnerice: Nika Čuić u britanskom Vogue

Nika Tom…

Nika ČuićNika Čuić, 26-godišnja zagrebačka dizajnerica, koja je svoje obrazovanje stekla u Učilištu Profokus stoji iza branda NIKA TOM, koji je nakon manje od dvije godine postojanja, uspio dospjeti na stranice svibanjskog izdanja britanskog  Voguea. U rubrici The Designer Profile koja je namijenjena predstavljanju na svjetskoj razini pomno odabranih nadolazećih modnih dizajnera, Nika je dobila svoje značajno mjesto.
Nikin uspjeh na stranicama Vouguea nastavak je niza kvalitetnog rada na različitim revijama i izložbama, od kojih se posebno ističe Berlin Alternative Fashion Week.
Osim toga, mlada dizajnerica izabrana je i kao jedna od 40-ak svjetskih dizajnera koji će predstaviti svoju kolekciju na prestižnom Fashionclash festivalu u Maastrichtu, zanimljivoj interdisciplinarnoj modnoj platformi orijentiranoj na nove generacije dizajnera.
Nika ČuićNikin pristup modi, karakterizira nekomercijalan i autentičan pristup odjeći, poštivanje ručnog rada te želja za prisustvom i vidljivošću na međunarodnoj modnoj sceni. Jedna je od rijetkih mladih hrvatskih dizajnera koja ovih dana tu želju uspijeva i ostvariti.
Ovo je ujedno priznanje i samom ‘Učilištu Profokus’ koji obrazuje modne dizajnere i daje im spektar znanja od kvalitetno dizajnirane odjeće sve do rada na konstrukciji i tehnologiji izrade modela.
Nika Čujić pripada grupi mladih Profokusovih dizajnera koji uspješno grade svjetsku karijeru.

Foto: Profokus Press