fbpx

Nika Čuić ostvarila veliki uspjeh na Alternative Fashion Weeku

Berlin…

Nika ČuićU procesu dizajniranja važno je saznanje kako se kreativan posao sastoji od znanja, talenta i puno rada. Baš taj put pokazala je Nika Čuić koja je završila obrazovanje za modnog dizajnera u Učilištu Profokus, a svoj veliki modni uspjeh postigla je na održanom Berlin Alternative Fashion Weeku.
Kao polaznica modnog dizajna Nika se isticala u svojem poimanju dizajniranja odjeće.
– Kreirala je oblike koji nikada nisu bili usmjerni ka komercijalnom, već bi mogli reći da su bili usmjereni intelektualnoj razini dizajna. Na takav način postavila je svoju kolekciju kojom se predstavila Berlinskoj publici koja dobro razlikuje današnju tako zvanu hit modu od one koja ima dugotrajniju vrijednost i koja se izdvaja svojim Nika Čuićpristupom u modnom dizajnu. Osim što je u svojoj kolekciji koristila prirodne tkanine odjevnim predmetima nije dodala boju. Koristila je crno i bijelo kako bi značajno naglasila strogo kontroliranu formu.
Dobro poznajući konstrukciju odjeće kao i tehnologiju vješto je koristila kroj i izradu, postavljajući sve za točno odabranu tkaninu ili pletivo. U Berlinu je dobila zasluženu pažnju i otvoren put prodaje odjeće koja ima svoju dizajnersku kvalitetu. Njezinu odjeću ne Nika Čuićnose oni koji odlaze u shopping centar kako bi kupili komade koji su u trendu, već osobe koji razumiju modu i modno stvaralaštvo i podržavaju istraživanje i kvalitetan intelektualni dizan koji već duže vremena nedostaje naročito na Hrvatskom tržištu.
Zato ova mlada dizajnerica gradi svoj put i svoje tržište koje postoji kako kod nas tako i u Europi. Kad omataju tijelo njezini odjevni komadi postaju mini skulpture trajne dizajnerske vrijednosti pa su tako uočljivi u današnjoj masi odjeće koja najčešće ima kratkotrajnu dopadljivost – kaže o mladoj dizajnerici Branka Vučetić Atletić.
Cijelu kampanju za kolekciju ‘S101‘ pogledajte na linku.

Modni osvrt: Branka Vučetić Atletić
Foto: Ivan Čuić
Fotogalerija: [nggallery id=688]