Jasna Odorčić: Radim torte i u obliku borbenog aviona MiG

Uživa u kulinarstvu…

Glumica se jednako dobro snalazi na kazališnim daskama i u kuhinji

Jasna Odorčić

Jasna OdorčićJasna Odorčić uživa isprobavati nove recepte, a posebno recepte za egzotična jela. Glumica kaže da se u kulinarstvo zaljubila dok su njezine kćeri Marta i Božana još bile male.
– I tada sam im pokušala ispuniti svaku želju. Inače sam kuhala svakodnevno i to je bilo jako dosadno. Počela sam izmišljati s kolačima. Počele su tražiti neke neobične oblike, tako da sam pokušavala izmaštati, po principu ‘kako mali Perica zamišlja’, kućice, Mickey Mousea, zeca… Tada još nisam imala internet i sveznajući Google – ispričala je Jasna. O pripremi ukusnih jela, dodaje, puno je naučila od svoje bake.
Jasna Odorčić– Kad sam počela kuhati, baka je bila živuća knjiga. Stalno sam ‘visila’ s njom na telefonu: “Bako kako ovo, bako, a što sad…“ Onda sam prešla na recepte za kolače moje majke, a sad kradem recepte divnih kuharica iz Facebook grupe ‘Što se kuha?’ – ističe Jasna uz osmijeh. Prisjetila se i jedne zanimljive anegdote iz kuhinje.
– Moje prve lignje… U Slavoniji je mediteranska kuhinja bila prilična nepoznanica (dan-danas ne znam kako pripremiti, recimo, artičoku). Tako da se nisam susretala s morskim plodovima. Bilo je najprije pitanje kako očistiti lignje… Ajde, pitala sam kolegicu, objasnila mi je – kao da je to najjednostavnija stvar na svijetu i uspjela sam nekako. A onda sam ih stavila pržiti. Dakle, nakon ručka sam cijelo poslijepodne čistila kuhinju jer je ulje prskalo na sve strane i bilo ga je posvuda – ispričala je glumica za portal Scena.hr. Jasna je odlična u spremanju kolača i ukusnih torti.
– Moja mlađa kći se najviše veseli mojim tortama i za svoj je rođendan uvijek tražila tortu od čokolade. Mickey Mouse je dugo Jasna Odorčićbio na prvom mjestu, a posljednje što je tražila je bio MIG – vojni avion. A sada već i moja unučica ima želje. Malo sam si sam kriva jer sam počela s Barbie tortom, pa je na red došla Frozen torta. Unuk je još mali, ali čekam uskoro i njegove želje. Ali nije mi teško. Kad kuham za one koje volim, mašta radi punom parom, a tu je i moja Facebook grupa Što se kuha?. Veliko hvala svim divnim ženama u toj grupi i, naravno, sveznajući Google od kojeg sam jako puno naučila – zaključila je simpatična glumica i vrsna kuharica.

Foto: Jasna Odorčić priv. album