Održana redovna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza
By Gordana Malašić Lazić On 20 pro., 2019 At 10:37 AM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

SkupštinaU četvrtak je u Zagrebu pod ravnanjem rukovodstva Hrvatskog nogometnog saveza održana redovna Skupština. Skupština je održana uz prisustvo rukovodstva Saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom te počasnih predsjednika Branka Mikše i Mladena Vedriša, počasnog glavnog tajnika Ante Pavlovića, predstavnika Svjetske organizacije Roma Totija Dedića i Elmira Mehmedovića te Edith Lemahl, ravnateljice Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark, koji je kroz suradnju HNS-a dobio potporu Uefine zaklade za djecu.
Predsjednik Šuker pozdravio je prisutne nakon još jedne prekrasne nogometne godine, istaknuvši kako rezultati dokazuju da se u Hrvatskom nogometnom savezu i hrvatskom nogometu radi odličan posao.
Okupljenima se obratio i pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač:
Skupština– Imam čast čestitati vam na postignutim rezultatima u 2019. godini, u svim selekcijama, a posebno A-reprezentaciji te koristim prigodu čestitati izborniku Daliću i svim igračima. Čestitam i vama skupštinarima, i vama predsjedniče, jer teško je pronaći savez i predsjednika s takvim uspjesima na sportskom, ali i financijskom planu. Iznimne čestitke svima! Uvijek ste nam na raspolaganju, zajedno radimo na brojnim projektima u razvoju sporta. U HOO-u ćete uvijek imati vjernog partnera, a vama želim da i dalje vodite jednako uspješno Savez kao do sada. Sve najbolje u novoj godini i, naravno, nadam se da ćete se opet vratiti s medaljom!
Na dnevnom su redu bile i odluke o izmjenama i dopunama Statuta te Disciplinski pravilnik, a emitirana su i dva filma, o uspjesima hrvatskih reprezentacija te o projektima HNS-a u 2019. godini. Prijedlog programa rada HNS-a za 2020. godinu usvojen je jednoglasno, a voditeljica Odjela financija i računovodstva Ružica Bajrić govorila je o financijskom planu za sljedeće razdoblje. Planirani su prihodi u iznosu od 254.000.000,00 kuna te rashodi u iznosu 242.000.000,00 kuna, na osnovu kalendara natjecanja svih hrvatskih reprezentacija, programskih aktivnosti Saveza i izvršenja prethodnih godina.
Najveći dio prihoda planiran je zahvaljujući plasmanu A-reprezentacije na Europsko prvenstvo te televizijskih prava, marketinga, ulaznica, opreme i ostalih djelatnosti, zatim donacija – sufinanciranje programa Fife i Uefe – članarina i članskih doprinosa, povezanih neprofitnih organizacija, imovine i ostaloga. Rashodi se u najvećem dijelu odnose na aktivnosti HNS-a, Europsko prvenstvo, kvalifikacijske i prijateljske utakmice svih reprezentacija i uzrasta, selektivne programe i završna natjecanja mlađih uzrasta, nogometne kampove, seminare trenera i sudaca, sportsku opremu, naknade osobama izvan radnog odnosa i funkcionalne rashode, kao i usluge telefona, interneta, grafičke i računalne usluge, najamnine, promidžbeni materijal i elektronske medije te tekuće i kapitalne donacije, rashode za radnike, rashode amortizacije i ostale rashode.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez

comment closed