fbpx

Premijerno: Tragikomična monodrama Mala čuda

Mala čuda Sanje Milardović

U petak 12. studenog 2021. godine s početkom u 19.00 sati, u Studiju EXIT u Gundulićevoj 37/1, bit će izvedena prva ovosezonska premijera Teatra EXIT monodrama Mala čuda nastala u koprodukciji s umjetničkom organizacijom TeatruM.

Mala čuda

Mala čuda su tragikomična monodrama glumice Sanje Milardović koja se u ovom naslovu publici predstavlja kao autorica teksta, redateljica i glumica.

Mala čuda

Riječ je o predstavi vrlo slojevitog narativa koji fragmentirano prati sadašnjost i prošlost spisateljice Ane u kombinaciji s nadrealnom i apsurdnom pričom izgrađenom oko Flore, glavnog lika njezinog romana.

Dakle, ovo je priča o ženi u tridesetima. Nazovimo je Ana.

Ana je nenadano i naglo izgubila blisku osobu, a potom se svojim izborom potpuno izolirala od vanjskog svijeta i fokusirala na proces pisanja kako bi preživjela.

Ana je uvijek puno osjećala i borila se (ponekad i za dvoje) no od tog trenutka kada je njezin dotadašnji život prekinut, preostalo je samo jedno – naći način za nošenje s nametnutom stvarnošću i disfunkcionalnim svijetom koji ju okružuje.

Njezin oporavak se postepeno pretvara u nepredvidljivo i bizarno putovanje pri kojem će pišući o Flori, neizmjerno mnogo naučiti o sebi.

U jednosatnom putovanju na relaciji unajmljenog stana u koji je Ana uselila tražeći mir i Florinog svijeta koji počiva na apsurdnim zakonitostima i diskutabilnim izborima, publika ima priliku otkriti je li teže biti čovjek ili kit, od kakvih čuda je sazdana svakodnevica svih nas, što su ideje koje dobivamo i gubimo svakim danom te kako nam one doslovno mogu spasiti život.

Mala čuda
Tekst i režija: Sanja Milardović
Izvodi: Sanja Milardović
Koprodukcija: Teatar EXIT i TeatruM
Premijera: 12.11. u 19h u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1)
Izvedbe: 13.11., 3.12. i 4.12. u 19h u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1)

Foto: Press Teatar EXIT Ana Šesto