fbpx

Za vikend prvo okupljanje hrvatske socca malonogometne reprezentacije

Socca se vraća

– Budući da se zbog pandemije virusa Covid-19 Socca Svjetsko prvenstvo u malom nogometu nije održavalo prošle i ove godine, ISF je odlučio povjeriti nekim državama članicama organizaciju kupova s manjim brojem sudionika kako bi se izbjegla veća okupljanja i potencijalno širenje virusa.

socca

Tako je lani u Hrvatskoj održan Adria kup koji je bio najjači ISF-ov turnir u Europi, a ove godine smo na temelju nacionalnog koeficijenta pozvani u Rumunjsku na Kontinentalni kup gdje će nastupiti ponajbolje europske malonogometne reprezentacije – pojasnio je Vedran Prga, u ime Hrvatskog socca malonogometnog saveza.

socca

Nakon nekoliko mjeseci stanke, hrvatska socca malonogometna reprezentacija napokon kreće s pripremama. Nadolazeći vikend rezerviran je za prvo okupljanje reprezentacije i treninge pod vodstvom izbornika Željka Ostrmana, a prvu provjeru uigranosti imat će već sredinom rujna na Kontinentalnom kupu u Rumunjskoj u gradu Iasiju.

Socca

Navedeni turnir bit će najjače ovogodišnje malonogometno natjecanje pod okriljem International Socca Federationa, a u jedno će biti i sjajna priprema našim igračima za Socca svjetsko prvenstvo u malom nogometu koje će se od 1. do 10. travnja 2022. održati u Meksiku, na otoku Cozumel.

– Socca reprezentacija se napokon okuplja i to me iznimno veseli. Za vikend ćemo odraditi dva treninga, u Nogometnom centru Zlatna lopta, na kojima ćemo izabrati finalni popis putnika za Kontinentalni kup.

Većina igrača dolazit će sa završnice Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu. Bit će tu i igrača koji su još prije stekli uvjet za reprezentaciju nastupajući na drugim natjecanjima pod okriljem Saveza. Odlučili smo se za kombinaciju mladosti i iskustva i vjerujemo da će to funkcionirati, kazao je izbornik Ostrman te nadodao:

– Želja nam je da od mlađih momaka u budućnosti dobijemo nekoliko stožernih igrača reprezentacije koji će duže vrijeme ostati u njoj i koji će tu reprezentaciju ”nositi”. Mislimo da je pravo vrijeme za to. Nakon Rumunjske ima dovoljno vremena da se pripremimo i za Svjetsko prvenstvo, a mislim da će u Rumunjskoj biti prava provjera da vidimo na koga možemo ozbiljno računati u Meksiku iduće godine.

Naglasimo za kraj kako će Hrvatska u Rumunjskoj odigrati utakmice s vrlo jakim domaćinom te s Moldavijom, Bugarskom, Belgijom i s aktualnim svjetskim prvacima – Rusijom. Izbornik Ostrman će popis putnika za Kontinentalni kup objaviti u ponedjeljak, 7. rujna 2021.

Foto: Press – Hrvatska socca malonogometna reprezentacija