fbpx

Tin Srbić: Varna i Osijek pomoći će mi za Tokio

Osjećam se jako dobro, poručio je Tin Srbić

Nakon točno mjesec dana i nastupa na Europskom prvenstvu u Baselu dio hrvatske muške i ženske reprezentacije u sportskoj gimnastici ponovno je u pogonu.

Pred njima je Svjetski kup u Varni, a put Bugarske u ponedjeljak su otišli Tin Srbić, Aurel Benović, Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker i Sara Šulekić u pratnji trenera Lucijana Krcea, Vladimira Mađarevića, Igora Križimskog i Miroslava Končarevića dok će natjecanje suditi Ana Sesvečan i Boris Čulin.

Aurel Benovic

Kvalifikacije su na rasporedu u četvrtak i petak, finala pak u subotu i nedjelju, a prvi će na podij sutra od 14 sati izaći Aurel Benović na parteru, Tijana Korent na preskoku te Christina Zwicker i Sara Šulekić na dvovisinskim ručama.

Dan kasnije u lovu na finale bit će Tin Srbić na preči, Benović premijerno na preskoku, Zwicker na gredi, te Ana Đerek na gredi i parteru.

– Nakon EP-a u Baselu gdje sam na zadnjoj dijagonali imao jednu veću pogrešku koja me stajala ulaska u finale, to mi je dalo još veću motivaciju za ova natjecanja koja su preda mnom. U odličnoj sam formi, pojačao sam svoju vježbu na parteru za još 2 desetinke, na 6.5, a takvu vježbu radi samo nekoliko ljudi u svijetu. Imam malu ozljedu zgloba koju dosta duže vučem, imam bolove i dosta je teško skakati, ali neću posustati dok ne prođe ovo natjecanje u Varni i nakon toga Svjetski kup u mom rodnom Osijeku. Bez obzira što ove godine neće biti publike u Gradskom vrtu, moram odraditi natjecanje na najvišem mogućem nivou. I ovdje u Varni i u Osijeku nadam se ulasku u finale i borbi za medalje – jasno je poručio prošlogodišnji viceprvak Europe na parteru, 20-godišnji Aurel Benović.

Hrvatska rekorderka po broju finala na Svjetskim kupovima, Tijana Korent (32 finala, 8 medalja), u Varni želi povećati ovu brojku.

– Nadam se da ću odraditi svoje skokove najbolje što mogu, da ću se uspjeti plasirati u finale, iako je konkurencija velika, barem brojčano. Tu je i najstarija gimnastička olimpijka Oksana Ćusovitina. Fascinantno mi je to što radi. Ne bih se mogla zamisliti da kao ona s 46 godina radim ovo što sada radim. Ali, možda se nije ni ona mogla zamisliti, a nikada ne znate što vam život donese – komentirala je Tijana.

Varna će Tinu Srbiću biti pretposljednje natjecanje pred odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Tin Srbić

– I meni je ovo prvo natjecanje nakon EP-a koje nije baš prošlo bajno, ali u tom periodu od Basela do sada imao sam prilike napokon srediti ozljedu leđa. Sada je dosta bolje, osjećam se jako dobro. Uz Varnu imati ću još Svjetski kup u Osijeku od 10. do 13. lipnja i to su dva natjecanja prije Tokija koja mi trebaju. Nisu mi toliko rezultatski važna koliko su mi važna da uđem u dobru natjecateljsku formu. Stvarno se dobro osjećam fizički, samo mi treba malo natjecanja. Konkurencija u Varni je dosta jaka, puno gimnastičara nastupa na preči ovaj put. Možda nema nekih najnajzvučnijih imena, ali puno dobrih je tu. Morat ću odraditi svoju jako dobru vježbu u kvalifikacijama da bih ušao u finale. Iako, neću ništa slabije ići u kvalifikacijama, 6.2 idem i u petak i u finalu, da tu vježbu još malo ustabilim. Vjerujem da kada napravim to kako znam, onda sam zapravo među favoritima za medalje. Možda i najsjajnije – poručio je Tin Srbić.

Hrvatske medalje u Varni
2015.
ZLATO – Tomislav Marković (tlo)
2016.
SREBRO – Robert Seligman (konj s hvataljkama)
2017.
BRONCA – Jakov Vlahek (konj s hvataljkama)
BRONCA – Anton Kovačević (preča)

Foto: Press Hrvatski gimnastički savez