fbpx

Dokumentarna serija U zoološkom vrtu

Od utorka na HTV2 U zoološkom vrtu

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od utorka, 7. prosinca 2021. godine na Drugom programu (HRT- HTV2) u terminu od 16.45 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije U zoološkom vrtu.

U zooloskom vrtu

365 dana u godini 200 predanih timaritelja suočava se s izazovima, veseljima i složenom logistikom skrbi za više od tisuću životinjskih stanovnika u Edinburškom zoološkom vrtu i sestrinskom parku za divlje životinje Highland.

U zoološkom vrtu

Upoznajemo timaritelje, predane žene i muškarce koji vode centar zoološke izvrsnosti i poznatu turističku atrakciju Ujedinjenog Kraljevstva koja na godinu privlači više od milijun posjetitelja.

U tom su svijetu najsuvremenija znanost, zaštita ugroženih vrsta i potpuno nepredvidljivi događaji dio svakodnevice. Pristupačni i stručni timaritelji na obje lokacije kao i na terenu pričaju dirljive priče i omogućuju nam da zavirimo u fascinantne stručne detalje ali i iza kulisa, u svakodnevno funkcioniranje ovog vrhunskog zoološkog vrta.

U prvoj epizodi serijen U zoološkom vrtu pratimo kako su na pomolu nevolje u raju za malajske medvjede Babua i Rotanu. Hoće li se mladunac dik dika Noodles uklopiti u edinburško krdo? Povodom Svjetskog dana nosoroga organiziraju im zabavu i igre.

Foto: Press HRT