fbpx

Video: ABBA se vratila s dva nova singla!

ABBA – Jedan od najuspješnijih sastava svih vremena najavio je novi album i spektakularan koncert

ABBA, jedan od najutjecajnijih i najuspješnijih pop sastava svih vremena, svoj je povratak obilježila objavom novih pjesama „I Still Have Faith In You“ i „Don’t Shut Me Down“.

Otkrivanje nove glazbe uvod je u „Voyage“, njihov prvi album nakon 40 godina koji će biti objavljen 5. studenog, a najavljen je i istoimeni spektakularni koncert.

ABBA

– Prošlo je već neko vrijeme otkako smo zajedno radili na glazbi, skoro 40 godina. S pauzom smo započeli na proljeće 1982. godine, a sad je vrijeme za povratak. Najveća inspiracija za stvaranje novih pjesama bilo je kreiranje jedinstvenog i spektakularnog koncerta.

Moći ćemo biti među publikom i gledati digitalne verzije nas kako izvode naše pjesme na pozornici arene izgrađene u Londonu. Čudno i predivno! – otkrio je sastav ABBA povodom svojeg povratka.

Londonska ABBA Arena publici će svoja vrata otvoriti 27. svibnja 2022. godine.

Digitalne verzije Agnethe, Björna, Bennyja i Anni-Frid kreirane su motion-capture tehnologijom, a na njihovoj je višemjesečnoj izradi sudjelovao tim koji je činilo više od 800 osoba iz kompanije Industrial Light & Magic, čiji je osnivač George Lucas.

I Still Have Faith In You“ (official video).

ABBA Voyage koncert rađen je u suradnji s iskusnim imenima kao što su Svana Gisla (produkcija), Ludvig Andersson (produkcija), Baillie Walsh (režija), Johan Renck (izvršna produkcija) i Wayne McGregor (koreografija).

Ulaznice za ovaj spektakularan događaj od 5. će rujna biti dostupne za obožavatelje koji su prednaručili album „Voyage“ iz službenog ABBA web shopa te od 6. rujna za one koji su se unaprijed registrirali na službenoj stranici, dok službena prodaja kreće 7. rujna.

– Hvala svima koji su nas sa strpljenjem pratili proteklih desetljeća i čekali. Vrijeme je da započne novo putovanje. Odlučili smo se za jednostavan naziv ‘Voyage’ i doista plovimo neistraženim vodama. Uz pomoć naših mlađih verzija, putujemo u budućnost. Nadamo se da ćemo vas vidjeti u ABBA Areni, pretočili smo veliki dio naših duša u ove avatare. Bez pretjerivanja možemo reći da smo se vratili – zaključuje ABBA.

Don’t Shut Me Down“ (lyric video).

Pjesme „I Still Have Faith In You“ i „Don’t Shut Me Down“ dostupne su na streaming servisima.

Foto: Press – ABBA, Universal Music