U ime pradjeda povodom obilježavanja Dana sjećanja na Holokaust
By redakcija On 26 sij., 2020 At 11:57 AM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

HRT prikazuje dokumentarni film U ime pradjeda

U ime pradjedaPovodom obilježavanja Dana sjećanja na Holokaust, Hrvatska radiotelevizija (HRT) u nedjelju 26. siječnja u udarnom terminu od 20.30 sati na Prvom će programu (HRT-HTV1) prikazati dokumentarni film U ime pradjeda.
Prekopavajući po mračnim komoricama na tavanu svoje stare obiteljske kuće, Tena je u hrpi prašnjavih stvari otvorila nekoliko sanduka i kutija te među ostalim pronašla U ime pradjedadokumente, negative na staklu, albume fotografija, kantorski habit, note i dirigentski štap svoga pradjeda Davida Meisela.
David je bio kantor sinagoge i dirigent Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora u Karlovcu do 1941. godine, kada je zajedno sa sinom Zlatkom ubijen u logoru Jadovno. Istražujući pune dvije godine, Tena kroz film otkriva obiteljsku istinu, ali i sebe.
Film U ime pradjeda će također biti prikazan i dan kasnije, u ponedjeljak, 27. siječnja na Trećem programu (HRT-HTV3) u 15.30 sati.

Foto: Press

comment closed