fbpx

Video: Provokativan erotski triler – ELLE!

Od autora Sirovih strasti…

Od ovoga četvrtka samo u odabranim kinima pogledajte novi film Paula Verhoevena s nezaboravnom Isabelle Huppert u glavnoj ulozi: ELLE!

ELLEŠiroj publici ime Paula Verhoevena vjerojatno je najpoznatije po filmu ‘Sirove strasti’ koji je početkom 90-ih godina prošloga stoljeća izazvao pravu revoluciju u Hollywoodu: osim što je postao uspješan blockbuster i jedan od najutjecajnijih filmova svog vremena nakon kojega se započelo producirati more erotskih trilera slične tematike, ‘Sirove strasti’ su u glumačku besmrtnost lansirale Sharon Stone, prekrasnu i iznimno talentiranu glumicu koja je u pravom smislu te riječi postala holivudskom zvijezdom. Međutim osim ‘Sirovih strasti’ Verhoeven je režirao i niz drugih, redom odličnih i kvalitetnih filmova kao što su ‘RoboCop’, ‘Potpuno sjećanje’ i ‘Svemirski marinci’ koji su, svaki u svoje vrijeme, ostvarivali zavidne rezultate na kino blagajnama.
ELLEOve se godine Verhoeven odlučio vratiti žanru erotskog trilera i predstaviti nam ELLE, napetu psihološku i iznimno nasilnu priču o ženi koja se suočava s posljedicama seksualnog napada. Tu ženu utjelovila je prekrasna Isabelle Huppert, jedna od najpoznatijih i najdojmljivijih francuskih glumica posljednjih 30 godina u ulozi za koju je pobrala hvalospjeve filmske kritike i publike. Od ovoga četvrtka, 29. prosinca napeti erotski triler ELLE možete pogledati u odabranim domaćim kinima u Zagrebu (kino Europa, kino Tuškanac), Dubrovniku (kino Sloboda), Rijeci (Art kino Croatia), Splitu (Zlatna Vrata) i Puli (kino Valli).
Michele (Huppert) se čini neuništivom. Kao voditeljica kompanije koja se bavi proizvodnjom video igara, njezin nemilosrdni karakter neprobojan je kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Međutim, nakon što ju nepoznati napadač brutalno siluje u vlastitom domu, njezin život se mijenja zauvijek. Odlučna o tome da sama pronađe počinitelja, njih oboje ubrzo budu uhvaćeni u uzbudljivu i intrigantnu igru koja bi se u svakom trenutku mogla oteti kontroli…
Film ELLE nominiran je u dvije kategorije za ovogodišnju nagradu Zlatni globus – za najbolji strani film te za najbolju glavnu žensku ulogu. Udruženje filmskih kritičara Bostona, New Yorka, San Francisca i Vancouvera već je proglasilo Isabelle Huppert najboljom glumicom godine pa je za očekivati da joj niti nominacija za Oscara za ulogu upravo u ovom filmu neće uteći. Ako se to dogodi, bila bi to prva nominacija za ovu prestižnu filmsku nagradu u bogatoj karijeri ove svestrane glumice.
Erotski triler ELLE u odabrana domaća kina stiže u četvrtak, 29. prosinca!

Foto: Press
Video:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=mDSqTL9SODs[/embedyt]