fbpx

Vodimo vas na 17. Noć muzeja – između stvarnog i virtualnog

Noć muzeja

– Drago mi je da dva zlokobna pojma koja počinju slovom P (pandemija i potresi) nisu uspjeli ugroziti popularnu Noć muzeja. Neki kulturni projekti jednostavno se ‘prime’, te dožive uspjeh, a to se upravo dogodilo s Noći muzeja.

Noc muzeja

Također, čestu tvrdnju da Hrvati ne mare baš za kulturu svakoga siječnja demantira upravo Noć muzeja – izjavio je Dražen Ilinčić.

Noć muzeja

I ove godine Hrvatska radiotelevizija (HRT), prigodnom specijalnom emisijom uživo, obilježava i ekskluzivno vas vodi na 17. Noć muzeja – u petak, 28. siječnja 2022. godine na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) od 21.05 sati.

Tematski se naslovom ”između stvarnog i digitalnog” manifestacija Noć muzeja nadovezuje na proteklu godinu, kada se većina programa održavala putem digitalnih platformi i društvenih mreža.

No ove godine neki muzeji ipak će uživo otvoriti svoja vrata i posjetiteljima ponuditi atraktivne sadržaje, a HRT će sve to prenijeti u domove svojih vjernih gledatelja i ljubitelja kulturnih sadržaja u nas.

Iz hrvatskih muzeja javljaju se reporterke Odjela Kultura HTV-a, te reporteri/ke iz HRT-ovih centara i dopisništava, a analiziramo i najveće infrastrukturne muzejske projekte u obnovi, kao i situaciju vezanu za obnovu u Sisku.

Zavirit ćemo i na svjetsku muzeološku scenu, a tragom MDC-ova istraživanja bavimo se i problematikom čuvaonica i sigurnosnih uvjeta u kojima rade hrvatski muzeji.

Tijekom 60 minuta muzejske noći vodi nas simpatičan voditeljski dvojac: Anja Cerar, reporterka IMS-ove redakcije Kultura, te Dražen Ilinčić, najpoznatije i “zaštitno lice” Odjela Kultura HTV-a.

Anja Cerar

– Uživam raditi sa sjajnim i iskusnim timom na emisiji koja će gledateljima predočiti koliko široko i zanimljivo muzejsko iskustvo može biti. Sigurna sam da ćemo motivirati ljude da posjećuju muzeje i nakon ove noći!

Njihovi djelatnici doista ulažu goleme napore da održe kvalitetu u ovim kriznim vremenima – i u tome uspijevaju. A podrška publike potrebnija im je no ikad – rekla nam je Anja Cerar.

Redateljica je Mirena Stijačić, producent Tihomir Štivičić, a urednica emisije i izravnog prijenosa Maja Njirjak.

Foto: Press HRT