Dražen Ilinčić – Nova emisija na malim ekranima ‘Kultura s nogu’
By redakcija On 9 sij., 2019 At 01:00 PM | Categorized As Film, Kazalište, Kultura, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

Urednik i voditelj Dražen Ilinčić – Kultura s nogu

Dražen IlinčićHrvatska radiotelevizija (HRT) u srijedu, 16. siječnja 2019. godine pokreće novu emisiju ‘Kultura s nogu‘ autora, urednika i voditelja Dražena Ilinčića, i to u prime timeu – u 20.05 sati na svom Prvom programu (HTV1).
Emisija ‘Kultura s nogu’ zamišljena je kao polusatni kulturni infotainment, a sastoji se od dva dijela. Riječ je o razgovornoj emisiji u bržem ritmu, koja informira gledatelje o kulturnim novitetima i temama, ali u jednom ležernijem tonu. Popis gostiju obuhvatit će umjetnike i sve ljude vezane uz kulturu (kako tradicionalnu tako i alternativnu), ali i druge koji pametno i zanimljivo razmišljaju o kulturnim fenomenima, u najširem smislu.
Mateo Videk i Jure RadnićU prvom djelu gosti su oni koji su baš u tom trenutku aktualni (primjerice, zbog uspješne predstave, filma, knjige, izložbe…), a s njima se razgovara o različitim temama. Cilj, dakle, nije da se promovira njihov projekt, već da se opuštenim, ali i upućenim razgovorom gledatelje zainteresira za kulturne teme. Razgovor bi trebao biti relativno brz, a zadnjih nekoliko minuta rezervirano je za obrat situacije – u tom završnom dijelu gosti mogu postavljati pitanja voditelju.
U drugom dijelu emisije obrađuje se određena kulturna tema zanimljiva javnosti (npr. kako i zašto funkcioniraju dva suprotstavljena društva književnika ili kakva je i koliko je vidljiva scena elektronske glazbe u Hrvatskoj i slično), a gosti su ljudi koji žive te teme i imaju nešto o njima reći. Također, budući da će, prirodno, dio gostiju biti iz glazbenog svijeta, bit će i muziciranja u studiju… Između prvog i drugog dijela predviđena je petminutna reportaža, u kojoj se na duhovit ili barem malo pomaknut način nudi tjedni pregled kulturnih zbivanja.
Uz Dražena Ilinčića, u su-voditeljskoj će se ulozi izmjenjivati i mladi glumci ZKM-a i Trešnje, Mateo Videk i Jure Radnić.

Urednik: Dražen Ilinčić
Back-urednica: Branka Kamenski
Kreativni producent: Davor Kanjir
Redatelj: Danko Volarić
Scenograf: Dragutin Broz
Špica i vizualni dizajn: Igor Dvorski
Autor Tjednog pregleda: Rudi Pavlović
Voditelji: Dražen Ilinčić, Mateo Videk i Jure Radnić

Foto: Press – Žarko Bašić/Pixsell, Marko Šolić

comment closed