fbpx

Mostar Sevdah Reunion gostuje na 61. Splitskom ljetu!

Split…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Tales From A Forgotten City – Priče iz zaboravljenog grada

Mostar Sevdah ReunionMostar Sevdah Reunion, pioniri sevdaha 21. stoljeća, vjerojatno najveći bosanskohercegovački i mostarski kulturni ambasadori nastupit će u sklopu 61. Splitskog ljeta danas 18. srpnja s početkom u 21,00 sati u Meštrovićevim Crikvinama – Kaštilcu. Na koncertu pod nazivom Tales From A Forgotten City – Priče iz zaboravljenog grada predstavit će svoj istoimeni posljednji album koji je, kao i brojni njihovi prethodni projekti postigao velik uspjeh na globalnoj world music sceni.
Svojim jedinstvenim stilom izvođenja, kombinirajući izvorne sevdalinke s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, Mostar Sevdah Reunion oduševljava publiku diljem svijeta. Od prvog albuma snimljenog 1999. u mostarskom Centru Pavarotti ovaj je ansambl stalni sudionik najvećih world music i jazz festivala. Nastupali su u nekim od najznačajnijih koncertnih dvorana diljem svijeta, kao što su Queen Elizabeth Hall i Barbican Centre u Londonu, Concertgebouw u Amsterdamu, Konzerthaus u Beču, Palača umjetnosti u Budimpešti, North Sea Jazz Festivala, Nice Jazz Festival, WOMAD festival… Stotine koncerata i dokumentarni filmovi napravljeni o njima, najbolji su pokazatelji njihove kvalitete i uspješnosti.
Posljednjim albumom “Tales From A Forgotten City” (Priče iz zaboravljenog grada) i izlaskom istoimenog dokumentarnog filma u režiji Amira Grabusa bend je ostvario jedan od najdojmljivijih konceptualnih albuma World Music-a. Napravivši putovanje kroz vrijeme vratili su se u doba kada su u Mostaru živjela i u njemu stvarala dva njegova najveća pjesnika : Aleksa Šantić i Osman Djikić. Dvije kompozicije s tog albuma ( “Što te nema” i “Laku noć”) već mjesecima se  nalaze na prvom mjestu najznačajnijeg World Music internet portala “Ethnocloud”, a nekoliko se pjesama s istog albuma našlo i na play listi interkontinentalnih letova tvrtke British Airways i to po izboru rockera Micka Jaggera i opernog skadatelja Rufusa Wainwrighta.

Foto: Press