fbpx

Dalić: Ne potvrdimo li ovaj uspjeh protiv Danske, kao da nismo napravili baš ništa

Svjetsko prvenstvo…

Imamo kvalitetu za više, ali moramo u nedjelju imati svoj najbolji dan, rekao je Zlatko Dalić

Zlatko Dalić– Svi su igrali dobro, jako kvalitetno. Nije bilo idealno, ali je bilo dobro, i na kraju smo pobijedili. Možemo biti još bolji u fazi napada, nedostajalo nam je ulaska u prazan prostor, dodavanja u dubinu. Tako nam suparnici čekaju pogrešku i mogu nas kazniti. Morali smo ulaziti u završnicu s još više igrača, to moramo popraviti. Svi su zavrijedili nastupiti jer mjesec dana rade marljivo i pošteno. Što se Modrića tiče, prva mi je ideja bila da Modrić uđe zadnjih pola sata kako bi zadržao ritam, no poslije sam odlučio da zaigra od početka s obzirom da su uz njega svi ostali 20 posto bolji – rekao je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.
Zlatko DalićPo još jednom pobjedničkom povratku u bazu hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiji, izbornik Vatrenih Zlatko Dalić obratio se medijima. Hrvatska će u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji igrati protiv Danske, drugoplasirane momčadi skupine C.
– Igrači su umorni, izgubili smo noć i moramo nadoknaditi spavanje, ali nema baš nikakvih isprika i izlika. Došli smo blizu onoga što možemo ostvariti i moramo pronaći snagu i žrtvovati se. Ozlijeđenih nema, tek nekih sitnih problema i nadam se dobrom treningu. Kao što kaže Ćiro Blažević, ne prođemo li sad Dansku, bit ćemo nesretni starci. Bavimo se sami sa sobom, i moramo izvući maksimum te ne vjerujem da će psihički pristup biti problem – dodao je Dalić.
– Modrić i Eriksen slični su tipovi igrača, mogu sami riješiti utakmicu, i znamo koliko on znači Danskoj. Nećemo imati poseban plan za njega, već ćemo postupiti slično kao protiv Argentine – cijela će momčad biti kompaktna i tako ga moramo zaustaviti. Svi će morati raditi u fazi obrane, svi moramo biti u bloku. Drugo rješenje ne postoji i na tome radimo ovih mjesec dana – kazao je Zlatko Dalić, a o ulozi Mandžukića je rekao:
Zlatko Dalić– On je dobri duh naše momčadi, koji vuče momčad i daje zadnji atom snage za nju. Rekao sam već nakon američke turneje da će on biti špica, jedino ga ne ide pogodak. Nadam se da će ga krenuti protiv Danske, a on je ionako svaki put prvi zid naše obrane.
– Stvorili smo još bolju reputaciju, sa sve tri pobjede, i to je sjajno. To treba ostati zapisano u analima, ali sada to moramo zaboraviti i okrenuti se Danskoj. Ne potvrdimo li ovaj uspjeh protiv Danske, opet će ispasti da nismo napravili baš ništa. Prvi nam je cilj bio proći skupinu, to smo ostvarili, ali ni ja niti igrači ne možemo time biti zadovoljni. Imamo kvalitetu za više, ali moramo u nedjelju imati svoj najbolji dan. Sve smo zasad napravili vrhunski, no itekako bismo žalili zbog eventualnog poraza.

Foto: Press – HNS, HNS društvena mreža