fbpx

Marija Husar: Fra Zvjezdan Linić bio je pun ljubavi za sve

Umro je fra Zvjezdan Linić

Draga braćo i sestre, danas u subotu 7. prosinca 2013. godine, okrijepljen svetim sakramentima, blago je u Gospodinu preminuo naš brat fra Zvjezdan Linić u 73. godini života, 56. redovništva i 47. svećeništva.

Zvjezdan Linić

Pokoj vječni, daruj mu, Gospodine, i svjetlost vječna svijetlila mu. Počivao u miru Božjem, izvijestila Kuća susreta Tabor na svojoj Facebook stranici.
Fra Zvjezdan Linić rođen je 1. ožujka 1941. u Svilnom, u blizini Gospinog svetišta Majke Milosti na Trsatu.

Zaređen je za svećenika 29. lipnja 1967. na blagdan sv. Petra i Pavla u crkvi sv. Franje na zagrebačkom Kaptolu. Zaredio ga je tadašnji nadbiskup kardinal Franjo Kuharić. Dugi niz godina službuje u Franjevačkom samostanu u Samoboru.

U sklopu samostana nalazi se Kuća susreta Tabor, gdje organizira tečajeve i seminare duhovne obnove. Često održava seminare duhovne obnove i u župama diljem Hrvatske. Najpoznatiji su bili u Domu sportova u Zagrebu.

Na duhovne obnove su dolazili tisuće vjernika i brojne osobe iz javnog života. Napisao je velik broj knjiga katoličke tematike. Glazbenica Marija Husar Rimac je na seminaru fra Zvjezdan Linića upoznala i svog supruga Vjekoslava.

Marija Husar Rimac

– Fra Zvjezdan Linić u svakom trenutku bio je pun ljubavi za sve nas. Bio je podrška kad nam je bilo teško. Bio je poput oca. Teško mi je jer kao da mi je umro otac. Jedina mi je utjeha da je sad s onim kojeg je volio najviše – tužno je rekla Marija.

Glazbenici će fra Zvjezdan Linić ostati duboko u srcu jer je uz njega vežu brojne uspomene i lijepa druženja.

Pogreb će biti u srijedu, 11. prosinca u 14 sati u Samoboru.

Foto: Društvena mreža, Press Scena.hr