Goran Čolak dan za danom, zlato za zlatom
By redakcija On 16 lip., 2017 At 06:55 PM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Cagliari…

Goran ČolakNajtrofejniji ronilac na dah svih vremena ponovno ruši granice i reda pobjede! Samo dan nakon što je uvjerljivo osvojio zlatnu medalju i srušio svjetski rekord u disciplini dinamike bez peraja (DNF), ‘čudesni Hrvat’ popeo se na najviše postolje i osvojio još jednu zlatnu medalju!
Na CMAS Europskom bazenskom prvenstvu koje se održava u Cagliariju u Italiji, u disciplini statike (STA) Goran Čolak postigao je izvanserijski rezultat od 9 minuta i 58 sekundi – zadržanih u jednom jedinom dahu, i tako ostavio za sobom sve suparnike, a prije svega svojega velikog konkurenta, sjajnog Španjolca Aleixa Seguru Vendrella! Samo dan prije 205 metara i svjetski rekord u DNF-u, a sada ovaj izvanserijski rezultat u statici!
Naš ‘čudesni Hrvat’ potvrdio je tako ovogodišnju izuzetnu sportsku formu najavljenu već ranije postignutim sjajnim rezultatima i svjetskim rekordom s početka sezone.
Za razliku od većine ostalih natjecatelja – većinom specijalista, Goran Čolak u Cagliariju ‘juriša’ na najviša postolja u čak četiri od pet disciplina, a išao bi i na svih pet da ga u tome nije spriječila samo gusta satnica ovoga prestižnoga sportskog natjecanja. Nakon DNF-a slijedi dinamika sa stereo perajama te naposljetku i dinamika s mono-perajom.
I najnovijim rekordom Goran je potvrdio da za njega doista ne postoje granice. Poželimo mu stoga i u nastavku prvenstva da nas svojim izvanserijskim rezultatima još puno puta ostavi – bez daha!

Foto: Press

comment closed