fbpx

Ivo Anđelić: Ove godine idem po Interkontinentalnu titulu!

Rad, trening i odricanja…

Ivo Anđelić, hrvatski profesionalni boksač u teškoj kategoriji s adresom u Švicarskoj ima velike planove u svojoj sportskoj karijeri za 2014. godinu pa tako i proboj na sami svjetski vrh. U ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr Ivo nam je otkrio kako se priprema te ponešto i o suradnji sa svjetskim prvakom u teškoj kategoriji Ukrajincem Vladimirom Kličkom.

Ivo Anđelić

– Živim u Švicarskoj iovdje gradim karijeru u boksu, a treniram u CALE Boxing Promotion, Bad Ragaz. Treniram dva puta dnevno kroz cijeli tjedan, a pred borbe i učestalije. Takvi treninzi traže puno odricanja i potpunu predanost sportu kojeg volim pa mi zato to i ne pada tako teško. Treninzi su jako naporni pa to zahtjeva i prilagođenu prehranu, a kod mene je to piletina i povrće. Jedini mi je fetiš čokolada, pa se tu i tamo počastim za svoj gušt. Kao dječak zavolio sam boks i uzor mi je tada bio pokojni Mate Parlov, a kasnije i Željko Mavrović. A od svih boksača najviše volim i cijenim Mike Tysona.

Ivo Andelic

Na naše pitanje s kim bi se volio boriti, Ivo se uozbiljio i kao pravi teškaš brzim direktom odgovorio;
– Nije važno tko je, kad sam spreman stao bi sa svakim u ring pa tako i sa Kličkom. Vladimir Kličko mi je dobar prijatelj, sa njim sam imao priliku trenirati 2012. godine kad je bio u Bernu u Švicarskoj. O braći Kličko mogu reći samo riječi hvale, dečki su povučeni, smireni i kulturni, iako puno zarađuju ostali su normalni i cijene i malog i velikog čovjeka što je za mene i više nego pohvalno. Nimalo nisu umišljeni i uvijek su spremni pomoći dobrim savjetom. U mojoj dosadašnjoj karijeri imao sam pedeset amaterskih borbi. Švicarski amaterski prvak u teškoj kategoriji postao sam 2003. godini, a kao profesionalni boksač imam 11 borbi, od toga 8 pobjeda, jedna neriješena i 2 poraza.
Iduća moja borba planirana je u travnju te još čekam ime protivnika. Imam se vremena dobro pripremiti, a moja zadnja ozljeda puknute arkade na lijevom oku sa prošle borbe je potpuno sanirana, želim i bit ću u top formi i bez ozljeda. Moj san je kao i svakom profesionalnom boksaču ostvariti cilj te zasjesti na broj jedan u svijetu. Tako je sav moj trud i rad usmjeren prema tom cilju. Nije lako ali uz puno rada, uz dobre treninge i sponzore sve je ostvarivo. Za ovu godinu mi je zacrtan plan boriti se za Interkontinentalni titulu – zaključio je Ivo Anđelić.

Foto: Privatni album – Ivo Anđelić