fbpx

Mario Valentić vodi sportski program Pokret za radost!

PARKiranje– Ovim projektom želimo potaknuti ljude da zdravije žive, da više vježbaju, da više vremena provode u prirodi. Radit ćemo jednostavne vježbe bez rekvizita – rekao je za portal Scena.hr Mario Valentić. On će voditi sportski dio programa novog projekta ‘Pokret za radost’. Projekt pokreće Coca-Cola HBC Hrvatska, a u cilju poticanja zdravih životnih stilova i aktivnijega života. Dvodnevni program održat će se 14. i 15. rujna na zagrebačkome jezeru Bundek. Građani će uživati u brojnim sportsko-rekreacijskim i zabavnim aktivnostima i programima, koji će posjetitelje, bez obzira na dob, poticati na tjelovježbu i kretanje.
Okosnica projekta ‘Pokret za radost‘ bit će PARKiranje te će se svi zainteresirani građani moći uključiti u raznovrsne aktivnosti koje promiču kretanje i tjelovježbu. Bogat program okupit će i poznate osobe,
Projekt ‘Pokret za radost’ najavit će knjižica koja donosi niz praktičnih savjeta o postizanju odlične tjelesne spreme i upute za izvođenje različitih vježba u različitim prigodama i na različitim mjestima, primjerice tijekom vježbanja u teretani, tijekom druženja na sportskim igralištima ili u vlastitome domu.

Posebno je zanimljiv dio u kojemu se navodi potrošnja kalorija tijekom uobičajenih i svakodnevnih aktivnosti poput usisavanja stana, što odnosi 56 kalorija u 20 minuta, šetnje psa, tijekom koje se u 25 minuta potroši 139 kalorija, ili polusatne pripreme obroka, koja troši 74 kalorija. Zbog mnoštva preporuka i ideja knjižica će služiti kao trajno sredstvo poticanja za usvajanje zdravih navika.