Izravan prijenos kvalifikacija: Hrvatska – Grčka
By redakcija On 3 stu., 2017 At 10:05 AM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Zagreb…

Na HRT-u izravan prijenos susreta Hrvatska – Grčka u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo

Stjepan Balog– Utakmice između Hrvatske i Grčke velik su izazov za sve nas u Produkcijskome odjelu za sport Hrvatske radiotelevizije. Radit ćemo i istovremeno navijati za Vatrene jer nam o njihovu plasmanu uvelike ovisi i uspjeh našega najvećeg projekta u sljedećoj godini – Svjetskoga nogometnog prvenstva u Rusiji, s kojega ćemo izravno prenositi sve 64 utakmice – ističe privremeni rukovoditelj Produkcijskoga odjela za sport Hrvatske radiotelevizije Stjepan Balog.
Marko ŠapitHrvatska radiotelevizija u četvrtak 9. studenoga i u nedjelju 12. studenoga na Prvome programu Hrvatske televizije izravno prenosi susrete između Hrvatske i Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Poseban program uoči obiju utakmica počinje već u 20.05 sati. U četvrtak 9. studenoga na rasporedu je posebna emisija koju sa stadiona u zagrebačkome Maksimiru vodi Robert Jelečević. Njegovi su gosti Stipe Pletikosa i Mateo Beusan, koji će analizirati utakmicu nakon njezina završetka. Komentator je prijenosa Marko Šapit.
– Očekujemo rekordnu gledanost obiju utakmica s Grčkom koje smo odlučili prenositi na Prvome programu Hrvatske televizije kao događaj od posebne programske važnosti. Pripremamo i posebne emisije u kojima ćemo uz standardne studijske analitičare uključiti i vrsne poznavatelje grčkoga nogometa poput Velimira Zajeca, Gordona Schildenfelda i drugih. Bit će to pravi multimedijski projekt jer ćemo događaje povezane s utakmicom pratiti na svim našim platformama. Tako ćemo, primjerice, uživo na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije – hrt.hr – te na podstranicama – sport.hrt.hr – prenositi konferencije za novinare uoči utakmica u Zagrebu i Pireju – dodaje Balog.
Izabranici Zlatka Dalića na susretu u Maksimiru pokušat će izboriti odlazak na prvenstvo, a uzvratni se susret igra u nedjelju 12. studenoga u Grčkoj, također uz izravan prijenos na Prvome programu Hrvatske televizije te posebnu studijsku emisiju koja počinje u 20.05. Komentator iz Grčke bit će Drago Ćosić, a u HRT-ovu zagrebačkome studiju utakmicu će analizirati Marko Šapit, Joško Jeličić i Mateo Beusan.
Osim na Prvome programu Hrvatske televizije utakmice između Hrvatske i Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji u četvrtak 9. studenoga i u nedjelju 12. studenoga bit će moguće pratiti i na Drugome programu Hrvatskoga radija. Komentatori zagrebačkoga prijenosa bit će Marko Šivak i Srđan Fabijanac, a susret u Pireju komentirat će Davor Lulić i Srđan Fabijanac. Svi će radijski i televizijski prijenosi biti dostupni i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press arhiva, HRT, Hrvatski nogometni savez

comment closed