fbpx

Jan Niković nastupom oduševio navijače FC Bayern Münchena!

Allianz Arena…

Jan NikovićJan Niković– Oduševljen sam atmosferom koja nas je dočekala u Münchenu. Bilo je to posebno iskustvo, jedno od onih koje pamtite cijeli život. Lang Lang je moja velika inspiracija, a svirati sa svojim idolom ostvarenje je snova. Zahvalan sam na iskustvu koje sam stekao u Allianzovom kampu, na kojemu sam mnogo napredovao i koji mi je omogućio da sudjelujem na ovom spektaklu, a drago mi je i da smo u subotu pokazali nogometnim navijačima kako klasična glazba može biti zabavna i trendi te što su i oni tako dobro reagirali – rekao je Jan Niković nakon subotnjeg nastupa.
Zahvaljujući sjajnim izvedbama na Allianzovom Junior Music Campu mladi je Zagrepčanin Jan Niković, zajedno s Ziemowit Piotr Switalskim u subotu 11. srpnja zasvirao s Jan Nikovićnajvećom pijanističkom zvijezdom današnjice Lang Langom, pred prepunom Allianz Arenom povodom spektakularnog predstavljanja nove momčadi FC Bayern Münchena.
Mladi pijanist je u duetu s Poljakom otvorio cijeli događaj izvedbom Brahmnsovog Mađarskog plesa, nakon čega im se pridružio Lang Lang, koji je izvedbom Bayernove himne i duetom s njemačkom DJ-zvijezdom Robinom Schulzom atmosferu doveo do usijanja.
14-godišnji Jan Niković lani je izborio sudjelovanje u Lang Langovom Allianz Junior Music Campu u snažnoj konkurenciji 300 prijavljenih talentiranih pijanista iz 40-ak zemalja svijeta. Jan je izborio jedno od 12 mjesta i pritom oduševio kineskog pijanističkog virtuoza s kojim je prije Allianz Arene zasvirao zajedno i na legendarnom Camp Nou.

Foto: Press