fbpx

Šok u posljednjoj sekundi u Domu sportova

Zagreb…

Dom sportovaMlađa sestra Matić, Brigita, u nedjelju je imala već rezervirano mjesto u finalu, a onda se pokazala atraktivnost juda. Na najtužniji način za hrvatske navijače. U jednom od intervjua, Barbara Matić (21), bivša dvostruka svjetska juniorska prvakinja, u šali je istaknula kako mlađa sestra Brigita (19) voli pratiti njene uspjehe. Zatim je Brigita osvojila titulu svjetske juniorske prvakinje.
Najjači judo događaj u ovom dijelu Europe, IJF Judo Grand Prix Zagreb 2016, donio Dom sportovaje i prvo domaće zlato. Uspjeh je to Barbare Matić (do 70 kg), koja je u jednom padu 40-tak sekundi prije kraja subotnjeg finala ozlijedila koljena i očekuje je period oporavka od ozljede, koji je zasad nepoznatog trajanja.
Isto je umalo mogla postići i Brigita Matić (do 78 kg), ali je izgubila u doslovno posljednjoj sekundi polufinalne borbe. Došla je Brigita u Zagreb nakon Europskog prvenstva za juniore u Španjolskoj, gdje je izgubila finale 20 sekundi prije kraja jer je išla u nepotrebni rizik. I kao želju istaknula ‘Biti mudrija u Zagrebu i pokazati se pred domaćom publikom’.
Za protivnicu je imala europsku viceprvakinju, Nizozemku Guusje Steenhuis. Brigita je gubila 15 sekundi prije kraja (1-0 u kaznama), ali zatim ovim bacanjem (video ispod) povela na yuko i dovela navijače u Domu sportova u ekstazu. Brigitin otac je skakao od sreće, isto kao i sestra Barbara, svi su se ljubili i čekali da počne proslava ulaska u finale.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=fiuFwJoyDD8[/embedyt]

Pet sekundi prije kraja borbe krenulo je odbrojavanje publike i samo se čekao kraj. Brigita si je mogla priuštiti da dobije i dvije kazne, da uopće ne dolazi blizu Nizozemke. Međutim, dvije sekunde prije kraja Steenhuis je uspjela dobro pripremiti bacanje (video ispod) i doslovno s istekom vremena baciti Brigitu za wazari i nevjericu u dvoranu.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=ViM5XHnil_M[/embedyt]

Bila je to prezentacija ljepote i zanimljivosti juda na najtužniji način za Brigitu i sve hrvatske navijače. Bilo je to ujedno i nastavak skupljanja iskustva za veliki hrvatski potencijal, aktualnu svjetsku juniorsku prvakinju i europsku juniorsku viceprvakinju. Skupljanje iskustva na najteži način.

Foto: Press