fbpx

Zlatna Irena je jedina trenerica boksa u Hrvatskoj i bori se u kavezu!

MMA_1

– Trenirati boks sam počela s 15 godina. Aktivno sam se natjecala i završila sam za trenera boksa i tako sam postala jedina žena koja je trener boksa u Hrvatskoj. Grapplingom i MMA počela sam se baviti prije osam mjeseci. Treniram s muškarcima koji su čak do 30 kilograma teži od mene, tako da strah od protivnika gotovo da nije postojao. Prisutan je bio samo strah od poraza kao kod svih sportaša – rekla je za Scenu mlada sportašica. Irena Kisić iz kluba MMA ‘Mursa’ Osijek ove subote je na PFC International Cage grappling turniru osvojila zlatnu medalju u kategoriji seniorki. Na turniru su sudjelovala 134 borca, a bilo je 149 odrađenih borbi unutar kaveza u uzrastima kadeta, juniora i seniora.

MMA

– Trener Dominik Livaja od početka me je prihvatio kao ravnopravnog člana i borca i dao mi je veliko povjerenje. Na meni je bilo da ga ne razočaram – objasnila nam je Irena. Upitali smo kako dečki gledaju na to da je trenerica boksa i da se bori u kavezu.

– Dečki me uglavnom dobro prihvaćaju jer znaju da sam ozbiljna u tome da naporno treniram i da sam izdržljiva i mentalno jaka, a to zajedno donosi pobjedu i uspjeh – ističe sportašica. Doznali smo kako se Irena osjećala kad je saznala da u njezinoj kategoriji nema niti jedne žene pa se morala boriti sa ženom od 88 kilograma.

Irena Kisic

– Moram priznati da mi nije bilo svejedno kad sam saznala da su žene odustale i da nemam nikoga u svojoj kategoriji. A s obzirom da sam neposredno prije borbe skidala kilograme da uđem u kategoriju od 65 kilograma bila sam gladna i iscrpljena, a na kraju sam se borila sa ženom od 88 kilograma. Plan, koji smo trener i ja razradili, nije dolazio u obzir zbog njezin težine tako da smo prije meča promijenili taktiku i uspjela sam odraditi točno to što smo zamislili – ispričala nam je Irena.