fbpx

Počinje snimanje filma o Anti Gotovini – General!

HRT…

U naslovnoj ulozi nastupit će Goran Višnjić, a glumačku ekipu, među ostalima, čine Tarik Filipović, Goran Navojec, Ivo Gregurević i drugi

GeneralU produkciji Kiklop filma za Hrvatsku radioteleviziju 20. veljače 2017. godine počinje snimanje filma i televizijske serije od osam nastavaka pod naslovom General, koji će u režiji Antuna Vrdoljaka prikazati životni put hrvatskoga generala Ante Gotovine. U naslovnoj je ulozi Goran Višnjić, a glumačku ekipu čine Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Goran Navojec, Borko Perić, Ivo Gregurević, Mustafa Nadarević, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Boris Svrtan i Zrinka Cvitešić.
Film i serija snimat će se na različitim mjestima kao što su Velebit, Knin, Livno, Šepurine, Zadar, Prkos, Kašić, Islam Grčki, Obrovac, Škabrnja, Sljeme, Lučko, Crna Mlaka, Imotski, Split, Pag, Pirovac, Turanj, Pakoštane, Peruča, Rijeka, Erdut, Dalj, Zagreb te Francuska.
GeneralPočetku je snimanja prethodilo potpisivanje ugovora između Hrvatske radiotelevizije i produkcijske kuće Kiklop film u rujnu prošle godine, a projekt će nastati prema scenariju Antuna Vrdoljaka i knjige Nenada Ivankovića Ratnik, pustolov i general. Redatelj je Antun Vrdoljak na potpisivanju ugovora o snimanju filma i serije rekao kako je film izrastao iz njegova prijateljstva s Gotovinom, a na ideju o snimanju došao je kad je general bio uhićen te kako je naivno vjerovao da mu može pomoći ako snimi film.
Pomoćnik je redatelja Kristijan Milić inače poznat i kao redatelj filma Broj 55, HRT-ova ratnoga filma koji se bavi tematikom Domovinskoga rata dok je za produkciju zadužen Andrija Vrdoljak, a za fotografiju Vjekoslav Vrdoljak. Emitiranje televizijske serije na Hrvatskoj radioteleviziji predviđeno je tijekom 2018. godine.

Foto: Krasnodar Peršun za HRT – Press